Проблеми з кишківником: 6 дивних симптомів

Чи знаєте ви, які можуть бути симптоми проблем з кишківником? Зрештою, проблеми з кишківником не завжди легко помітити, тому що не завжди їх ознакою є запор.

Особливо це трапляється, якщо ми не знаємо про багато важливих тілесних функцій, що має кишківник.

Завдяки йому ми здатні поглинати живильні речовини з їжі, яку ми їмо, а також воду, вітаміни та мінерали. До того ж, кишківник відіграє ключову роль в імунній системі організму.

Мікроби, які знаходяться на стінках кишківника, є важливими для нашого здоров’я. Вони борються з багатьма хворобами і дозволяють нам підтримувати внутрішній баланс, що впливає на нашу якість життя.

Крім того, важливо пам’ятати, що кишківник є не просто одним органом. Він ділиться на кілька частин, однією з яких є товста кишка.

Саме тому здоровий кишківник є синонімом здоров’я в цілому. Звісно, ми повинні пам’ятати це щодня.

І коли ми відчуваємо, що в нашому організмі щось не так, важливо не нехтувати цим. Зрештою, це може сигналізувати про проблему з кишківником.

Ось чому ми закликаємо вас звернути увагу на те, що відбувається з вашим тілом. Знання цих симптомів є першим кроком до забезпечення гарного здоров’я кишківника.

Проблеми з кишківником та їхні дивні ознаки

1. Слабкі кістки

Уявіть собі, що одного дня ви вирушаєте на гірську прогулянку з другом. Раптово ви падаєте після того, як спотикаєтеся на скелі, і розбиваєте стегно.

Є дві причини, чому міг трапитись цей нещасний випадок: крута скеля або класичний остеопороз, який дуже часто трапляється у жінок.

Тепер уявіть собі, що наступного місяця це станеться знову. Цього разу це буде ваше зап’ястя, гомілка або плече.

Щось відбувається з вашим здоров’ям, і важливо дізнатись, що.

Іноді це може бути пов’язано з тим, що шлунок виробляє занадто багато кислоти. Це означає, що мінерали, такі як кальцій і магній, не будуть добре вбиратися в кишківник.

Іншим важливим аспектом цієї проблеми є вітамін К, який виробляє кишківник.

Якщо кишківник не працює як треба, у вас буде дефіцит цього важливого вітаміну. Звичайно, це проблема, оскільки це головне для підтримки сильних та здорових кісток.

2. Періоди сильної тривоги та стресу

сильна тривога та стрес

Коли виникає дисбаланс мікробної флори кишківника, перше, що ви помітите, і це може здивувати вас: стан вашого розуму.

Вам може бути цікаво дізнатися, що є нерв, який безпосередньо з’єднує кишківник з мозком. Таким чином, сигнали постійно циркулюють між цими двома життєво важливими органами в обох напрямках.

Якщо ви споживаєте занадто багато насичених жирів, найбільший вплив буде на мікробну флору кишківникаОтже, це прямий вплив на ваші емоції та стан душі.

Щоб цього не сталося, є кілька простих дієтичних змін, які ви можете зробити:

  • Почніть споживати більше свіжих фруктів і овочів.
  • Переконайтеся, що ви п’єте багато води.
  • Зробіть кефір частиною своєї дієти. Це дивовижний суперпродукт з властивостями, які допомагають відновити мікробну флору.

3. Шкіра починає свербіти

Немає сумнівів, що це дивний симптом. Коли ви це відчуваєте, найчастіше це пов’язано з простою алергією. Насправді, це явний сигнал про те, що щось не так з вашим кишківником.

Наприклад, якщо кишка є нещільною, частинки їжі, які не змогли правильно переваритись, потраплять до вашої крові.

До того ж, якщо у вашому організмі є надлишок токсичності, імунна система буде негативно реагувати. Тоді вона буде боротися з токсинами, які потрапляють через свербіж, запалення та роздуття.

Якщо ви помічаєте ці типи симптомів, вам варто звернутися до лікаря якомога швидше.

4. Слабкі нігті

слабкі нігті

Слабкі та ламкі нігті – це явна ознака того, що ви неправильно вбираєте поживні речовини з їжі, яку ви їсте.

Фраза “ви – те, що ви їсте” добре відома. Тим не менш, вона може бути більш точною, якщо казати: “ви – те, що поглинає ваш кишківник”.

Якщо ваш кишківник не є здоровим, і якщо його мікрофлора є дефіцитною або в поганому стані, ви не зможете ефективно переварити їжу, яку ви їсте. Таким чином, ваше тіло не зможе поглинати потрібну кількість вітамінів та мінералів, щоб ваші нігті – і тіло в цілому – були міцними і здоровими.

5. Здуття живота

Іноді ми дивимось на свій живат і дивуємося, як нам так швидко вдалося набрати таку вагу.

Проте набряк живота часто не жир, а внутрішній газ. Це явна ознака того, що ваш кишківник не функціонує як треба.

Можливо, це не означає, що ви їсте шкідливу їжу. Прихована харчова алергія може бути причиною проблеми.

Пам’ятайте, що молочні продукти є частиною найпоширеніших алергенів у нашому раціоні. Крім того, вони часто є причиною проблеми з кишківником.

6. Білі випорожнення

білі випорожнення

Якщо ви помічаєте, що ваші випорожнення мають білий колір, це те, що ви не повинні ігнорувати. Якщо у вас з’являється цей симптом, треба звернутися до професійної медичної допомоги якомога швидше.

Ця проблема частіше трапляється, коли виникає подразнення кишківника. Крім того, це може призвести до неспокійних нападів діареї.

Це також може бути спричинено змінами у мікробній флорі та запаленнями в кишківнику. Однак це також може бути пов’язано з серйознішими проблемами в печінці, для чого потрібен специфічний та інакший курс лікування.

Як ми бачимо, це дуже конкретні симптоми, і вони найчастіше пов’язані з іншими проблемами.

Якщо у вас виникли сумніви, чи маєте ви проблеми з кишківником, найкраще буде звернутися за консультацією або роз’ясненням до надійного медичного працівника.

Джерело

Поділись


Новини партнерів