Як правильно вживати чай з медом

Чай з медом корисний для здоров’я людини. Крім цього, такий напій ще і дуже смачний. Однак, щоб принести собі максимум користі, при вживанні чаю з медом варто дотримуватися деяких правил. Найголовніше правило при вживанні чаю з медом – не додавати мед в гарячу воду. При температурі вище 40 градусів мед втрачає свої корисні властивості і стає навіть шкідливим.

Користь для очей
Американський офтальмолог Мері Хаамі стверджує, що чорний чай з липовим медом – це прекрасні натуральні ліки, які мінімізують негативний вплив комп’ютерного випромінювання на очі. Її рекомендація для відмінного зору – мінімум три чашки чаю з липовим медом в день. За дослідженнями вчених з університету Гонконгу, антиоксиданти в зеленому чаї здатні попереджати розвиток глаукоми.

Чай з медом від похмілля
Виявляється, чай з медом – прекрасний засіб від похмілля, він активно розщеплює всі шкідливі речовини і виводить їх з організму. На наступний день після гучної вечірки з алкоголем випийте чай з медом або з’їжте шматочок чорного хліба з медом.

Напій від безсоння
Чай з медом допоможе зняти нервову напругу і розслабитися перед сном. За кілька годин до сну, заваріть собі чашку смачного напою. Якщо у вас легкий піт після пиття, це означає, що ви все робите правильно. З цієї причини пити чай з медом слід після прогулянки, а не перед нею.

Для профілактики хвороб
Щодня з’їдайте по 1 ч. Л. меду. Візьміть ложку в рот і повільно розсмоктуйте продукт, можна запивати чаєм або водою. При бажанні можна приготувати трав’яні настої. Організм скаже вам спасибі.

Застереження
Не варто вживати мед і чай з медом, якщо ви зібралися йти на вулицю, адже мед має потогінні властивості. Не слід також вживати мед у великих кількостях, так як мед все-таки досить калорійний продукт. Якщо ви страждаєте діабетом або алергією – проконсультуйтеся з лікарем.
Джерело

Поділись


Новини партнерів