Простий засіб для очищення крові, шкіри та лімфи

Корінь лопоху належить до тієї ж сім’ї дворічних рослин, що і кульбаба і астрові, або маргаритки. Він також широко відомий як реп’ях, лопушник, лопух їстівний, лопух і колючий реп’ях. Глибоке коріння рослини ззовні чорне, а всередині – коричневе або зелене. Корінь – це та частина лопуха, яка використовується в лікувальних цілях. Цей тонкий коренеплід коричневого кольору може досягати 2 метрів в довжину. У його складі переважно можна знайти вуглеводи, ефірні олії, таніни, жирні олії та рослинні стероли.

Лопух, як коренеплід, іноді додають в різноманітні страви, але з нього можна також приготувати корисний для здоров’я, цілющий чай. Адже корінь лопуха містить багато різних мінеральних речовин, серед яких є магній, калій, фосфор, кальцій, залізо і мідь. Також він багатий вітамінами B, C і фолієвою кислотою.

Користь кореню лопуха для здоров’я

У деяких частинах Європи та Азії людям давно відомо про терапевтичні цінності кореня лопуха. В Японії корінь вживають в їжу в якості овоча в сирому або приготованому вигляді. Також в їжу використовують і листя лопуха. Китайські народні цілителі використовували корінь лопуха століттями. У народній медицині, його використовують для лікування захворювань легенів, шлунку і шкіри. У народній медицині Європи, корінь використовували в цілях поліпшення травлення і як сечогінний засіб.

Корисні властивості чаю з кореня лопуха:

  • Для очищення крові. Традиційно корінь лопуха використовувався з метою очищення крові. У книгах про трави, лопух характеризується як зміцнювальний засіб, здатний очистити кров від токсинів. У своєму складі лопух має кілька активних компонентів, які здатні зробити детоксикацію організму і очистити його від важких металів. Це сприяє поліпшенню стану внутрішніх органів і здоров’я всього організму в цілому. Також відомо, що лопух стимулює циркуляцію крові поблизу від шкірних покривів, що надзвичайно корисно для стану шкіри.
  • Для лімфатичної системи. Якщо вам невідомо, що таке лімфатична система, то іншими словами її можна назвати «каналізаційною мережею» вашого організму. Вона складається з кровоносних судин і мережі лімфовузлів, які постачають рідини з тканин в кров і навпаки. Здорова лімфатична система відіграє велику роль в процесі скорочення ризику розвитку багатьох серйозних хвороб і ускладнень. Чай з кореня лопуха може сприяти стимуляції детоксикації та ефективному лімфодренажу.
  • Здоров’я шкіри. Чай з кореня лопуха містить безліч прекрасних антиоксидантів, які здатні поліпшити здоров’я шкіри і надавати протидію ознакам раннього старіння. Також він посилює циркуляцію крові поблизу шкірних покривів, в результаті чого шкіра стає більш здоровою. Як природний детоксикант, чай з лопуха також очистить вашу шкіру від шкідливих токсинів, здатних їй зашкодити. Корінь лопуха або продукти, до складу яких він входить, можна використовувати зовнішньо для лікування великої кількості шкірних захворювань. Такими хворобами є псоріаз, вугрі і екзема.
  • Сечогінний засіб. Лопух у вигляді чаю можна використовувати ще і в сечогінних цілях. Діуретики вживаються при необхідності посилення діяльності нирок, яке відбувається при більш частому сечовипусканні. Це корисно для поліпшення загального стану здоров’я, здоров’я нирок і при подагрі.
  • Боротьба з діабетом. До складу кореня лопуха входить також інсулін, який є видом розчинної клітковини. Він здатний поліпшити травлення, а також відомий своєю здатністю до зниження рівня цукру в крові. В Європі лопух використовують для зниження рівня цукру в крові, і вважається, що він прийнятний для вживання діабетиками.
  • Рак. Згідно з традицією, в Європі корінь лопуха використовували для лікування різноманітних пухлин ще з часів Середньовіччя. Вважається, що корінь лопуха здатний перешкоджати розвитку ракових клітин, втім, на підтвердження цього є мало клінічних даних. Сучасні дослідження, що проводилися на тваринах, є багатообіцяючими. В результаті досліджень було виявлено, що корінь лопуха може ефективно боротися з деякими видами раку, такими як рак грудей, підшлункової та товстої кишки.
  • Артрит. Корінь лопуха володіє відмінною протизапальною дією. З його допомогою можна полегшити біль при таких запальних явищах як ревматизм і артрит. В ході одного дослідження було перевірено дію кореня лопуха на пацієнтах з остеоартритом колін. Учасники експерименту приймали по 3 чашки чаю в день протягом 42 днів, а по закінченню цього періоду їх обстежили. Результати дослідження підтвердили, що чай з кореня лопуха здатний скорочувати маркери запалення у людей з остеоартритом.
  • Ангіна і тонзиліт. Чай з лопуха здатний полегшити біль при ангіні і навіть допомогти в лікуванні хворобливого тонзиліту. Корінь лопуха вважається ефективним народним засобом в лікуванні ангін і тонзилітів, так як він зменшує запалення і покращує загоєння ран в горлі. Традиційно його використовували для лікування кашлю та інших респіраторних захворювань.
  • Селезінка. Селезінка є надзвичайно важливим органом, який тримає ваше тіло подалі від шкідливих інфекцій, викликаних бактеріями, вірусами та іншими патогенами. Багато людей страждають від збільшення селезінки, що є попередженням того, що ваша імунна система не здатна усунути загрози для організму. Якщо ваша селезінка збільшена, вам на допомогу може прийти чай з кореня лопуха. Справа в тому, що він покращує кровообіг, зменшує запалення і очищає кров – таким чином, він надає саме позитивний вплив на хворий орган.

Читайте також: Простий інгредієнт для запобігання виникнення раку

Як приготувати чай з лопуха

Ви можете або купити готовий чай з лопуха, або зробити його самостійно, дотримуючись декількох простих інструкцій. Зберіть або купіть трохи свіжих коренів лопуха. Він повинен бути досить твердим, не надто м’яким. Почистіть корінь, крупно наріжте і покладіть 2 столові ложки кореня в каструлю. Кип’ятіть дану суміш близько 30 хвилин. Дайте настоятися ще 20 хвилин, процідіть і пийте в гарячому вигляді.

Протипоказання і побічна дія

Якщо ви вагітні, уникайте вживання чаю з лопуха, оскільки він може нашкодити плоду. Люди, у яких є алергія на амброзію та інші рослини родини айстрових, повинні остерігатися прийому чаю з лопуха. Внаслідок його проносних властивостей, даний чай протипоказаний людям, які страждають від зневоднення. Невідомою є взаємодія кореня лопуха з будь-якими ліками.

Поділись


Новини партнерів