Прості методи очищення печінки після новорічного застілля

За одну добу можна так “завантажити” печінку, що потім кілька тижнів доведеться відновлювати її роботу.

Печінка не терпить переїдання, алкоголю і нікотину. Вживаючи ці продукти, та ще й одночасно, людина піддає свою печінку важкому навантаженню, яке може стати причиною порушення роботи даного органу.

Якщо ви ні в чому собі не відмовляли за новорічним столом, то ваша печінка потребує очищення і відновлення, причому допомогти їй потрібно якомога швидше.

Ці прості народні методи очищення печінки допоможуть вам швидко прийти в норму і посприяти саморегенерації печінки:

  • Включення в раціон харчування гірких продуктів. Деякі види зелені, ропа, дайкон і інші дари природи стимулюють вироблення жовчі, а чим більше цієї речовини виробляється, тим швидше печінка очищається від шкідливих накопичень.
  • Насіння і горіхи – основа харчування в період відновлення печінки після Нового року. Мало кому відомо, що горіхи і насіння є гепатопротекторами, тобто в їх складі є речовини, які виступають в ролі будівельного матеріалу для клітин печінки і тим самим дозволяють органу регенеруватися.
  • Вживання води. Сама по собі проста вода очищає організм від токсинів і інших непотрібних речовин, а магнезіально-сульфатна водиця підсилює жовчогінний ефект, що сприятливо відбивається на стані печінки.

Читайте також: 10 симптомів, які не можна ігнорувати

  • Цинк в таблетках або продуктах. Ця речовина звільняє печінку від продуктів розпаду алкоголю, який зазвичай використовують за святковим столом в необмежених кількостях. Цинку багато в червоному м’ясі, морепродуктах, яйцях, яловичій печінці, але якщо ви сіли після новорічної ночі на дієту, то приймайте цинк в таблетках.
  • Відвар з розторопші. У цій лікарській траві містяться поживні для печінки речовини, вони допомагають клітинам швидко відновлюватися.

Вчасно допомагайте своїй печінці очищатися від токсинів, жирів, нікотину, продуктів розпаду алкоголю і тоді у вас не буде проблем зі здоров’ям, викликаних святковими застіллями.

Поділись


Новини партнерів