Корисна і небезпечна лимонна вода: негативні наслідки надмірного споживання напою

Вода з лимонним соком – це вкрай корисний напій. Особливо корисний він для тих, хто з тих чи інших причин дотримується правил здорового харчування. Єдине, що важливо враховувати – ряд несприятливих наслідків надмірного споживання такого, здавалося б, корисного і смачного напою.

Негативні наслідки надмірного споживання води з лимоном

Все, що корисно, може бути і шкідливе. І ось, чому це твердження стосується лимонної води:

  • Пошкоджує зубну емаль. Кислота, що знаходиться в лимоні, є вкрай агресивною для порожнини рота і зубного захисного покриву. Особливо уважними варто бути людям, які страждають від недуг, які зачіпають порожнину рота.
  • Також така водичка може стати причиною печії. Щоб не допустити пошкодження органів травлення лимонною кислотою, дотримуйтесь норми. Одна справа – стакан охолодженого лимонаду після ситного обіду, інша – кілька склянок від спраги на голодний шлунок.
  • Що стосується втамування спраги – така вода, навпаки, сприяє ще більшому зневодненню. Пам’ятайте про помірні кількості споживання і це вас не торкнеться. Важлива міра!

Альтернативою воді з лимоном можуть стати інші досить смачні лимонади. Також вітається вживання свіжих соків і, як не банально – звичайної чистої води. Зрештою, при великій пристрасті до лимонів, але при наявності сигналів організму про те, що йому не до вподоби цитрусовий сік – краще від нього відмовитися.

Міра … Корисна річ, особливо якщо справа стосується лимонної води! Бережіть себе і своє здоров’я!

Поділись


Новини партнерів