6 причин появи раптових синців на тілі

Іноді буває так, що при розгляді свого тіла ми виявляємо дивні синці, які виникли просто нізвідки. Начебто не було ніяких причин для їх появи, але вони виникли! Тим часом, в будь-якому випадку їх виникнення не може бути пов’язано з якимись загадковими причинами. Всьому є пояснення. Ось і тут поява синців може бути викликана через обставини, які перелічені нижче.

1. Нестача вітамінів

Ні для кого не секрет, що в тілі людини знаходиться досить великий запас вітамінів, які відповідають за нормальний процес кровообігу. Якщо в організмі не вистачає вітамінів або навпаки в надлишку, то це може привести до виникнення гематом.

2. Старіння

Старіння тіла – цілком природний процес. І одним з його ознак є утворення плям на шкірі, в тому числі і синців. Тому просто згадайте свій вік і подумайте – може вони з’явилися на вашому тілі не випадково?

3. Хвороба фон Віллебранда

При її розвитку синці утворюються під час інших процесів, пов’язаних з кровообігом (наприклад, менструація). Весь цей процес пов’язаний з тим, що в організмі не вистачає білків.

4. Активне фізичне навантаження на організм

Незважаючи на те, що фізкультура, здавалося б, зміцнює організм, насправді дуже багато вправ надає і інший вплив. Однією з ознак якого зокрема є утворення на тілі синців.

5. Цукровий діабет

Ця хвороба супроводжується порушенням процесів кровообігу. Тому синці при діабеті можна вважати цілком природним явищем. Правда, якщо при цьому у вас погіршився зір або ви стали гірше чути – це вже привід для того, щоб відвідати свого лікуючого лікаря.

6. Тромбоцитопенія

При цьому захворюванні поява синців викликана цілком природними причинами – забоями. Однак, вони настільки слабкі, що в нормальних умовах синяк просто не міг би утворитися.

Знаючи причину виникнення злегка дивних синців, можна зрозуміти, якою саме недугою ви страждаєте. Відповідно, це буде швидким кроком до лікування і одужання вашого організму. Все ж спробуйте згадати – може синяк з’явився не просто так? Будьте пильними до свого організму.

Поділись


Новини партнерів