Визначено кращі продукти для здоров’я судин взимку

Журнал Healthy Style опублікував рекомендації експертів щодо здорового харчування, та розповів, які продукти необхідно вживати для запобігання тромбозів і емболії. За словами лікарів, ризик постраждати від серцево-судинних проблем взимку стає вищим, через судинні спазми, що виникають на холоді.

Зокрема, одним з кращих названо лимон. Саме він, як зазначили експерти, покращує кровообіг і підвищує вироблення червоних кров’яних тілець – головних воїнів імунітету з патогенами.

Інший продукт, який поліпшує судинну прохідність, – оливкова олія. ЇЇ вживання допомагає зберегти еластичність судинної тканини, сприяє зменшенню холестеринових відкладень в судинах, тим самим знижуючи ризик утворення тромбів.

Авокадо приносить судинам таку ж користь, як і оливкова олія. Експерти порекомендували з’їдати мінімум по половині авокадо 3 рази в тиждень.

Крім того, вони порадили щодня з’їдати зубчик, або ж половинку зубчику часнику. Завдяки вмісту в ньому аліцину часник істотно зміцнює імунну систему і захищає від тромбів.

Читайте також: Потужний засіб для очищення печінки і крові

Також корисною для оздоровлення судин і артерій є селера. За словами вчених, вживання селери зменшує вміст в крові кортизолу – гормону стресу, що підриває здоров’я серцевого м’яза. Крім того, селера робить артерії більш гнучкими і усуває процеси відкладення на їхніх стінках атеросклеротичних бляшок.

Особливо корисна в якості профілактики судинних порушень морква. У ній міститься багато бета-каротину, завдяки якому нормалізується рівень холестерину в крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів