Аж до імпотенції та безпліддя: лікарі розповіли про небезпеку Wi-Fi

Існує шість напрямків негативного впливу Wi-Fi на наш організм, стверджують вчені.

Пошкоджує ДНК яєчок

Опубліковане в 2016 році в журналі Journal of Chemical Neuroanatomy дослідження вивчило ефект тривалої дії радіочастотної радіації від Wi-Fi-роутера на різні органи щурів. Виявилося, що якщо більшість органів практично не зачіпається, то яєчка все-таки отримують ушкодження. Вони мають підвищену чутливість перед радіочастотними хвилями.

Підвищує рівень окисного стресу

І ще одне дослідження в 2016 році в тому ж самому журналі прийшло до висновку про те, що тривалий електромагнітний вплив, до розряду якого відноситься і Wi-Fi-роутер, викликає підвищений рівень реактивних кисневих субстанцій та зниження антиоксидантного захисту організму. Це може призводити до окислювальних пошкоджень мозку і печінки.

Порушує розвиток нирок у плода

У 2004 році журнал Bioelectromagnetics опублікував дослідження, яке показало, що під впливом Wi-Fi у новонароджених щурів відмічається затримка з розвитком нирок.

Уповільнює рухливість сперматозоїдів

Опубліковане в журналі Fertility and Sterility в 2012 році дослідження показало, що Wi-Fi негативно впливає на рухливість сперматозоїдів. Такі висновки вчені зробили після того, як отримали зразки сперматозоїдів від 9 здорових чоловіків.

Викликає безсоння

Цілком можливо, що ваше безсоння не є результатом робочого стресу, а виникає через вплив Wi-Fi. У 2013 році вчені з’ясували, що Wi-Fi хвилі негативно впливають на мозок щурів, які знаходяться в стані сну. Зокрема, вони порушували зміну фаз сну. Можливо, саме через це багато людей вимикають роутер наніч.

Читайте також: Потужний засіб для очищення печінки і крові

Викликає рак

Постійний вплив електромагнітних полів становить загрозу в плані розвитку раку. Ще в 1979 році дослідники довели, що померлі від раку діти жили в будинках, які отримували більш потужний вплив електромагнітних полів, в порівнянні з іншими будинками.

Нагадаємо, дослідники з США розповіли, що використання Wi-Fi і мобільних телефонів збільшує ризик викидня у вагітних жінок приблизно на 50 відсотків. За словами фахівців, причиною згубного впливу на організм представниць прекрасної статі є випромінювання магнітного поля.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів