Лікування підвищеної пітливості ніг

Гіпергідроз – це одна з найбільш поширених проблем, яка приносить людині максимум незручностей. При цьому пітливість може бути різною. Якщо впоратися з потовиділенням під пахвами можна, використовуючи для цього дезодорант, то з проблемою в інших місцях буде впоратися набагато важче. Всього лише заховати неприємний аромат – це буде мало, тому слід боротися з цим явищем грунтовно.

Народні методи лікування

Давайте розглянемо, як можна впоратися із зайвою пітливістю за допомогою народних засобів. Існує велика кількість всіляких рецептів для позбавлення від гіпергідрозу в мінімальні терміни. Нижче представлені найбільш поширені і дієві з них.

Мед і ромашка

Якщо у вас спостерігається сильна пітливість на ногах, то можна спробувати випробувати такий рецепт. Потрібно помістити в термос 3 ст. л. аптечної ромашки, потім залити гарячою водою, відстояти настій протягом трьох годин. Далі, необхідно процідити настій за допомогою марлевої тканини і змішати з 5 ложками меду. У результаті повинна утворитися одноманітна суміш. Для лікування слід з ранку і ввечері накладати засіб на п’яти і залишати в такому стані на п’ятнадцять хвилин. Бажано проводити цей процес у ванній кімнаті, це допоможе уникнути забруднень речей. Після закінчення процедури потрібно промити ноги в холодній воді. Таким способом можна позбутися від пітливості на двадцять один день.

Контрастні ванни

Ще один досить ефективний засіб – контрастні ванни. Варто зауважити, що температури повинні бути максимально різними. Гаряча ванна повинна бути такої температури, щоб ледве витримувати. Холодна вода також повинна бути вкрай крижаною, бажано додати льоду.

Медикаментозні методи лікування

Цинкова мазь

Даний засіб допомагає позбутися від надмірної пітливості ніг. Але вона допоможе, тільки якщо проблема ще не зайшла занадто далеко. В іншому випадку можна застосовувати пасту Теймурова. Цинкова мазь здатна привести в норму функціонування потових залоз, підсушити шкірний покрив. Пам’ятайте, що не варто сильно старатися, так як сухий шкірний покрив викликає дискомфортні відчуття.

Присипка

Хорошим засобом може бути дитяча присипка. Її варто застосовувати в чистому вигляді, а склад не повинен містити якихось домішок. Присипку варто наносити на очищену, суху шкіру відразу після миття. Це не є лікуванням, проте, це сильно допоможе впоратися з пітливістю.

Корисні поради

Найчастіше всі вищевказані методи лікування приносять свої результати досить швидко. Але щоб домогтися ефективності необхідно суворо дотримуватися всіх зазначених правил, інакше, все, що ви робите, буде марним.

Шкарпетки і панчохи

Потрібно стежити за тим, які вироби ви носите – потрібно відмовитися від шкарпеток і панчіх із синтетичних матеріалів. Особливо важливо стежити за цим жінкам. Незважаючи на те, що капронові шкарпетки дуже люблять жінки за їх практичність, варто відмовитися від їх носіння при пітливості.

Взуття

Взуття – особливо важлива деталь. Від матеріалу взуття залежить те, як шкіра буде на них реагувати. Синтетика і гума буде викликати пітливість. Взуття з натуральних матеріалів має досить дорогу вартість, однак, не варто економити, коли мова йде про ваше здоров’я.

Слідкуйте за гігієною

Пам’ятайте також про те, що необхідно дотримуватися простих правил гігієни. Необхідно мити ноги мінімум два рази на день і бажано виконувати це за допомогою холодної води.

Поділись


Новини партнерів