Популярні продукти, здатні раптово нас вбити

Яку б увагу ми не приділяли дезінфекції продуктів і ретельному їх приготуванню, завжди є приховані небезпеки. Деяка їжа дійсно смертельно небезпечна, якщо помилитися в способах її вживання. І мова не тільки про знамениту рибу фугу, яка здатна вбити всю компанію за столом, якщо кухар допустив маленьку помилку в приготуванні. Є набагато більш популярна їжа, з якою потрібно бути дуже уважними. Але попереджений – значить озброєний, і необов’язково повністю відмовлятися від отруйних продуктів.

Мед. Бджоли, схоже, мстять людям за те, що ті доклали руку до їх вимирання. Мед, який вони виробляють, містить отруйний токсин, званий алкалоїдами пірролізидин. Щоб його нейтралізувати, мед піддають процесу пастеризації. А якщо зїсти всього лише чайну ложку не пастеризованого меду – це може викликати головний біль і блювоту. І цей стан може тривати цілу добу.

Картопля. Звичайна картопля, несвоєчасно і неправильно приготовлена, може стати справжньою отрутою. Справа в тому, що листя і стебла картоплі містять глікоалкалоїди. Цю отруйну речовину містять всі пасльонові. Якщо зберігати цей продукт неправильно, він може почати проростати. Їсти такий коренеплід не можна ні в якому разі, оскільки є ризик зїсти ті самі пагони з отрутою. А якщо картопля лежала в такому вигляді дуже довго, шкідлива речовина могла проникнути і в бульбу.

Кеш’ю. Ці сирі горіхи кеш’ю містять урушіол – речовину, яка також міститься в отруйному плющі. І щоб він не становив небезпеки для вашого здоров’я, кешью необхідно обробляти особливим чином. Саме тому ні в якому разі не можна пробувати кешью, якщо зустрінете їх в природі. Це може дійсно бути для вас фатальним.

Червона квасоля. І хоча сироїди наполягають на тому, що сирі продукти набагато корисніші за ті, що пройшли обробку, мова точно не про червону квасолю. У сирому вигляді в ній містяться токсини, звані лектинами. Вони справжні вбивці для вашого шлунка. Єдиний спосіб уникнути проблем зі здоров’ям і серйозного отруєння – замочувати квасолю протягом 5 годин, а потім варити не менше двох.

Ревінь. Проблема цього продукту в тому, що при смачних і корисних стеблах його листя дуже отруйні. Тому, нарізаючи ревінь, остерігайтеся випадково захопити листя. Воно містить щавлеву кислоту, яка негативно впливає на нирки. Щоб померти від отруєння листям, потрібно з’їсти не менше декількох кілограм, проте для серйозних проблем зі здоров’ям вистачить і невеликої дози.

Читайте також: Найбільш “корисні” алкогольні напої для новорічного застілля

Ягоди бузини. З бузини роблять і джем, і вино, і чай, тому мало хто знає, що це один з найбільш небезпечних видів ягід. Найменша помилка в часі збору або приготуванні може привести до найсильнішого отруєння або навіть коми. У бузині містяться досить великі дози глікозиду, який перетворюється в ціанід. Незрілі ягоди, використані в приготуванні варення або соку, обов’язково приведуть до найсильнішої нудоти.

Вишня. Вишня, як і сливи, персики та абрикоси, шкідлива для людини через свої кісточки. В них містяться небезпечні сполуки, які при попаданні в організм перетворюються в ціанід. Добра новина полягає в тому, що для того, щоб отруїтися, кісточку спочатку потрібно розколоти та з’їсти. А погана – додатньо всього лише кілька вишневих кісточок, для того щоб отруїти людину.

Джерело

Поділись


Новини партнерів