Названо дві найшкідливіші для здоров’я звички

Для сучасного суспільства куріння і вживання спиртних напоїв перестало бути чимось непристойним. Зараз діти починають курити з 10-13 років і їх батьки ніяк не можуть вплинути на їх вибір, тому що самі як правило, мають ту ж шкідливу звичку. Теж саме стосується і спиртного, якщо раніше дитина могла спробувати шампанське або пиво як тільки ставала повнолітньою, то зараз підліткам наливають їх власні батьки, помилково вважаючи, що дитина “спробує” вдома і не стане повторювати цього на вулиці з однолітками.

Насправді, діти звикають і до спиртного і до сигарет, а потім вважають, що вживання цих продуктів – норма. Приходить час, коли батьки беруться за голову і шукають винних у тому, що їхні діти “пішли по похилій”, хоча, винні у всьому самі.

До того ж, сучасна молодь набагато старше виглядає, ніж попереднє покоління. Молоді люди раніше стикаються з такими ознаками передчасного старіння, як: облисіння, пожовтіння шкіри, мішки і синці під очима поява другого / третього підборіддя, ослаблення потенції, а також збільшення передньої стінки живота до такої міри, що з боку здається, ніби людина вагітна.

У дівчат в зовсім молодому віці з’являються зморшки, причому глибокі. Їх шкіра стає тьмяною, тому що в ній не вистачає колагену.

Дві головні причини передчасного старіння

Данські вчені провели дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що куріння і вживання алкогольних напоїв вище норми, та ще й дуже часто, ведуть до швидкого старіння організму і його органів.

У їхньому експерименті брали участь більше одинадцяти тисяч чоловік. Учасників розділили на дві групи – в одній люди продовжували пити і курити, як раніше, в іншій – зважилися на те, щоб попрощатися з цими згубними звичками.

Через кілька років вчені зібрали нові анкети в учасників експерименту і були здивовані тим, що курці і люди, які зловживають спиртними напоями, виглядали набагато старшими за своїх однолітків з групи “непитущих”.

Кидайте палити і зловживати спиртним, тоді старість до вас не добереться.

Джерело

Поділись


Новини партнерів