Продукти, які помилково вважаються корисними для здоров’я

Напевно вам добре знайоме подразнююче відчуття, коли ви не можете з’їсти те, що вам дійсно подобається – просто тому, що ви знаєте, що воно може бути шкідливим для вашого здоров’я.

Мюслі. Мюслі вважаються здоровим варіантом сніданку, але вони досить калорійні за рахунок вмісту злаків, горіхів і сухофруктів, а деякі бренди містять багато цукру. Для більш здорового харчування дієтологи радять виготовляти мюслі самостійно.

Ароматизований йогурт. Ароматизовані йогурти містять багато цукру, а багато з них насправді не містять ніяких фруктів.

Сухофрукти. Сухофрукти можуть здатися більш здоровою альтернативою цукеркам, але, нажаль, це дуже добре, щоб бути правдою. Адже до них часто додають цукор і їх обробляють консервантами, такими як діоксид сірки – для продовження терміну зберігання.

Дієтичні напої. Штучні підсолоджувачі в дієтичної газованої води обманюють ваш організм, змушуючи думати, що ви споживаєте справжню їжу. Це викликає сплеск інсуліну, який може перетворитися в накопичення жиру.

Читайте також: 5 продуктів, які підвищують імунітет

Зернові батончики. Це звучить і виглядає як здорова їжа, але в більшості з них багато цукру.

Фруктові соки. Може здатися, що вони є здоровим напоєм, але в фруктові соки зазвичай додають чимало цукру. І крім цього в соках немає цінної клітковини, що міститься в фруктах. Саме вона захищає нас від впливу фруктози (цукру), уповільнюючи її поглинання.

Попкорн. В останні роки попкорн вважається все більш здоровою їжею. І це дійсно так – але якщо ви з’їсте велику упаковку солоного попкорна за один раз, то запросто перевищите денну норму споживання солі. І ризиковані наслідки такої високонатрієвої дієти досить різноманітні, включаючи високий кров’яний тиск.

Джерело

Поділись


Новини партнерів