Хурма дуже корисна для нашого організму, але не всім можна “налягати” на цей яскравий фрукт.
Про це розповіла відомий дієтолог Оксана Скиталінська у Facebook.
Чим корисна хурма
Цей фрукт багатий каротиноїдами, вони в організмі перетворюється у вітамін А, який захищає шкіру від сухості, тріщинок, слизові оболонки – від запалень, що дуже актуально під час зими.
Також хурма містить ніжну клітковину, яка корисна для мікрофлори кишечника, зміцнює його імунітет, а ще корисна при хронічних запаленнях кишечника.
Фрукти має вітамін С та інші біологічно активні речовини.
Кому не можна хурму
В хурмі багато цукру, тому, якщо її надмірно споживати, цей цукор осідає на боках у вигляді жиру.
Але не лише, хто стежить за фігурою повинен з обережність вживати Хурму. За словами дієтолога, якщо ви худі, то занадто багато цукру прискорює процеси старіння (цукор ушкоджує білки, з яких складається наше тіло: гени, гормони, ферменти тощо).
Скиталінська радить вживати більше овочів, аніж фруктів.
Якщо ви обираєте фрукти, то купуйте кисло-солодкі (цитрусові, в першу чергу, грейпфрути, яблука, ківі) а також ягоди.
Фрукти – це здорові солодощі, а солодощі, як відомо, треба обмежувати,
– додала дієтолог.