Названо найбільшу загрозу для здоров’я печінки

Лікуючи одну хворобу, ми завдаємо шкоди іншим органам. Токсична дія близько тисячі медичних препаратів вражає печінку. За статистикою 1,4% пацієнтів, які проходять лікувальну терапію, мали побічні ефекти та негативний вплив на даний орган. Тому це приблизно п’ята частина осіб, які отримали призначення у вигляді рецептів ліків.

Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Medinfo”, у 25% осіб, що перенесли пересадку печінки через гостру недостатність, причиною захворювання стали медичні препарати. Аналогічна ситуація спостерігалася у хворих на жовтяницю (5% осіб) та гепатит (40% осіб).

Читайте також: 10 варіантів застосування активованого вугілля для позбавлення від токсинів

Як виявилося, печінкову недостатність може спричинити вживання парацетамолу (застосовують при застуді), кетоконазолу та флуконазолу (протигрибкові препарати) галотану (застосовують при наркозі), ізоніазиду (протитуберкульозний препарат), метилдофу (для зниження тиску), тетрацикліну та нітрофурантоїну (протибактеріальні препарати) та інші. Проблеми з печінкою виникають через занадто часте використання ліків (передозування) або через індивідуальне несприйняття організмом певних ліків. Не менш шкідливими можуть бути і біологічно активні добавки (БАД).

Джерело

Поділись


Новини партнерів