Чим небезпечні для здоров’я звичайні чайні пакетики

Як ви думаєте, чи брудні туалети в вашому офісі? Подумайте ще раз. Чайні пакетики на офісній кухні значно брудніші, і на них можна знайти набагато більше бактерій, ніж в туалеті. Вчені виявили, що на поверхні і всередині офісних чайних пакетиків в 17 разів більше мікробів, ніж на поверхні унітазу.

У дослідженні, проведеному організацією Initial Washroom Hygiene, були проаналізовані бактеріальні показники кухонного начиння і столових приладів в декількох офісах. Згідно зі звітом в Independent, середнє число потенційно небезпечних для здоров’я бактерій на офісному чайному пакетику становило 3785, в той час як для унітазу їх кількість склала всього 220.

При цьому виявилося, що інші частини кухонного обладнання в офісах також заселені бактеріями: на ручках чайників їх виявилося понад 2400 і 1592 на ручці дверцят холодильника.

Експерти вважають, що такі приголомшливі результати викликані тим, що офісні працівники рідко миють руки і коли чайний пакетик беруть з коробки, в ній залишається чимало мікроорганізмів.

Анонімне опитування 1000 співробітників офісів, які брали участь в експерименті, показало, що 80 відсотків людей, що працюють в офісі, навіть не думають мити руки перед тим, як зробити напій для себе або для колеги. Вчені, грунтуючись на результатах свого дослідження, настійно рекомендують якомога частіше мити руки – не тільки після відвідин туалету, але і кожен раз перед тим, як ви збираєтеся скористатися кухонними приладами та обладнанням.

Крім того, необхідно по можливості регулярно використовувати антибактеріальні серветки для обробки поверхонь, до яких співробітники торкаються найбільш часто. Особливо ретельно гігієни на офісних кухнях необхідно дотримуватися під час сезонних епідемій норовірусу і ротавірусу, так як збудники саме цих захворювань стрімко поширюються від людини до людини через необроблені поверхні, до яких торкався хворий співробітник.

Читайте також: Чим небезпечний сон поруч зі смартфоном

Нагадаємо, що чайний пакетик – не єдине джерело бактеріальної загрози в повсякденному житті. Інший розповсюджувач інфекцій – ваш власний мобільний телефон. Статистика, яку збирають вчені по всьому світу, показує, що на корпусі і екрані телефону, крім мікрочастинок фекалій, слини і сечі, можна знайти цілі колонії небезпечних мікроорганізмів.

Вчені виявили, що 39,6% телефонів пацієнтів і 20,6% телефонів медичних працівників були заселені патогенними мікробами. Крім того, на семи телефонах пацієнтів були виявлені збудники з мультирезистентністю до антибіотиків – наприклад, стійкі до метициліну бактерії золотистого стафілокока. Тому важливо знати, як правильно дезінфікувати телефон.

Поділись


Новини партнерів