Чому варто щодня їсти мед з корицею

Користь меду, як і користь кориці, – давно доведений факт. А що буде, якщо кожен день вживати медово-коричну суміш?

Всім давно відомо, що мед і кориця – неймовірно корисне поєднання продуктів для організму. Їх поважають навіть традиційна китайська медицина і аюрведа. Більш того, мед містить стільки корисних речовин, що ніколи не псується. А кориця на протязі тисячі років використовується в медичних зіллях та засобах по догляду за шкірою, волоссям і нігтями. Ці корисні продукти в наші дні доступні всім, і їх користь підтверджена багатьма дослідженнями. А поєднання меду і кориці в два рази корисніше і смачніше.

Чим же корисне поєднання меду і кориці для організму – розбираємо по пунктам.

Мед і кориця перешкоджають старінню

Вільні радикали (оксиданти), які окислюють тканини нашого організму і руйнують клітини організму, є однією з головних причин старіння шкіри і тіла в цілому. До того ж вони призводять до багатьох хвороб. Антиоксиданти, що містяться в меді і кориці, нейтралізують вільні радикали, сповільнюючи процеси старіння. Мед містить величезну кількість фенолів, ферментів, флавоноїдів і органічних кислот. Це все потужні антиоксиданти. Дослідження американських вчених показали, що особливо багато антиоксидантів міститься в темних сортах меду – наприклад, в гречаному. У кориці ж багато поліфенолів – ці речовини теж є сильними антиоксидантами. У дослідженні 26 спецій за кількістю антиоксидантів кориця обійшла всі спеції, залишивши позаду навіть орегано і часник.

Медово-корична суміш проти бактеріальних інфекцій

Обидва продукти мають антибактеріальні властивості, так що таку суміш можна використовувати не тільки при банальній застуді, але і для лікування інших інфекційних захворювань. Наприклад, медово-корична суміш добре допомагає при ангіні, інфекціях сечового міхура і нирок.

Мед також є природним антибіотиком. Стародавні цілителі використовували продукт для знезараження ран. Мед знищує бактерії завдяки природному білку дефенсину-1 і ферменту оксидази глюкози.

Кориця, в свою чергу, володіє антигрибковою і протизапальною дією. Особлива речовина в її складі, коричневий альдегід, який надає спеції впізнаваний аромат, допомагає знищувати шкідливі бактерії.

Медово-корична суміш покращує роботу серця

Кориця і мед, як окремо, так і разом, допомагають в профілактиці серцево-судинних хвороб. Мед сприяє посиленню притоку крові до серця, через що відбувається розширення артерій. Антиоксиданти, що містяться в меді, допомагають запобігти утворенню згустків крові (тромбів), які часто призводять до інсультів та інфарктів.
Кориця також корисна для серця. Ця спеція знижує рівень поганого холестерину, який утворює на стінках судин атеросклеротичні бляшки. Але це ще не все: кориця збільшує рівень хорошого холестерину. Щоб поліпшити роботу серцево-судинної системи, додай пару столових ложок меленої кориці до 500 мл меду і перемішай. Їж щоранку медово-коричну суміш по 1-2 ч. л.

Медово-корична суміш допомагає схуднути

Мед з корицею навряд чи можна назвати окремим засобом для схуднення, але якщо ти хочеш мати струнку фігуру і для цього займаєшся спортом і правильно харчуєшся, то суміш допоможе тобі швидше позбутися від зайвих кілограмів. Також корисно замінити цукор і кондитерські вироби медом. Помірне вживання природного підсолоджувача скоротить кількість споживаних калорій. До того ж мед не призводить до різких стрибків рівня глюкози в крові за рахунок того, що всмоктується в кров повільніше.
Кориця ж допомагає знизити рівень цукру в крові і сприяє прискоренню метаболізму. Якщо приймати мед разом з корицею, то глюкоза перетвориться в енергію, а не в жир.

Калорійність меду становить всього 304 ккал на 100 г, значить, в 1 ч. л. меду міститься близько 45-60 ккал. Поживна цінність меду (на 100 г): жири – 0 г, білки – 0,3 г, вуглеводи – 82 г.

Калорійність кориці на 100 г складає всього 247 ккал, тобто всього 12,5 ккал в одній чайній ложці. Поживна цінність кориці (на 100 г): жири – 1,2 г, білки – 4 г, вуглеводи – 81 г.

Читайте також: Шкідливий продукт для нашого організму

Щоб прискорити метаболізм і схуднути, випивайте склянку теплої води з сумішшю з 1 ч. л. меду і 1/2 ч. л. кориці натщесерце (приблизно за 30 хвилин до їди). Такий же напій пий за півгодини перед тим, як збираєшся заснути. Це допоможе краще висипатися і поліпшить твоє здоров’я.

Вибираючи мед в супермаркетах або на ринках, враховуй, що його можуть розбавляти цукром, борошном або крохмалем. Тому краще купувати мед у перевірених продавців, або проводити тест на його чистоту. Для здоров’я найкориснішим вважається нефільтрований і непастеризований сирий мед.

А ось корицю краще купувати не мелену, а в паличках – так легше відрізнити не таку вже корисну касію від справжньої цейлонської кориці.

Джерело

Поділись


Новини партнерів