7 популярних продуктів, які можуть викликати рак

Продовольча сфера разширюється і покупець може придбати чи не все, що побажає. Але деякі популярні продукти у результаті здатні стати причиною розвитку раку, особливо при частому вживанні.
Детальніше:

1. Газована вода

Багато наукових лабораторій довели, що газовані напої сприяють збільшенню ваги, а цукор і штучні підсолоджувачі можуть також викликати розвиток раку. Пристрасть до газованої води, крім того, зв’язують зі збільшеним ризиком виникнення мієломи, лімфоми і лейкемії.

2. Штучно вирощений лосось

Вирощений на фермі лосось відгодовується за допомогою спеціального корму, який має в складі консервований жир, а також подрібнену рибу. Жир включає різні забруднюючі речовини, а сам “корм для лосося” може мати канцерогени, що викликають рак, пестициди, антибіотики і інші небезпечні компоненти. Також штучно вирощений лосось має до 30 разів більшу кількість морських вошей, ніж дикий.

3. Консервація

Безліч консервованих товарів має у своєму складі речовина Бісфенол-А. Остання може викликати різні види раку, а також ушкодження кишківника і, окрім іншого, серцево-судинні захворювання. Сам Бісфенол-А є дозволеним компонентом Управлінням по санітарному нагляду від 1960-х років, але в сучасній доповіді вчених говориться, що цей компонент може викликати зміни мозку щурів.

4. Перероблене м’ясо

ВООЗ провела дослідження, в результаті якого встановила, що перероблене м’ясо, у тому числі сосиски, шинка і інші ковбаси, здатне викликати рак. Згідно з даними ВООЗ, всього дві скибочки шинки в день, які приблизно важать 50 грам, можуть підвищити ризик виникнення раку на 18%.

5. Дієтичні продукти

Насправді дієтичні продукти несуть споживачеві більше шкоди, ніж користі. Ці продукти харчування містять хімічні компоненти, які посилюють смак, наприклад, поширений штучний підсолоджувач аспартам. Згідно з даними Європейського агентства з безпеки продовольчих товарів, аспартам може викликати рак, а також серцево-судинні захворювання.

6. Картопляні чіпси

Видання Науки Нової Англії провело власне дослідження, яке показало, що щоденне споживання пачки картопляних чіпсів може привести до набору зайвих кілограмів. До того ж, цей продукт може спричинити утворення пухлин, оскільки під час його приготування виробляється речовина акриламід. Цей канцероген, крім того, є в сигаретах.

7. ГМО

ГМО були дуже добре вивчені з часів їх появи в 1996 році. Відтоді у світі реєструється підвищення безпліддя, аутоімунних захворювань, алергії, аутизму і проблем з травними процесами організму людини. Згідно з дослідженням 2010 року, в США робляться 80% кукурудзи і 90% соєвих бобів з ГМО, а гормон зросту в молоці корів зв’язують з розвитком раку у людей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів