Названо найбільш шкідливий для печінки і серця продукт на новорічному столі

Напередодні Нового року дієтологи радять ретельно обміркувати меню для святкового столу. Фахівці стверджують, що найбільш важкими для печінки, шлунка і серця є бутерброди з ікрою, смажене або запечене м’ясо, а також салати з майонезом, тим більше, якщо вони вживаються разом з алкоголем.

Найкраще заздалегідь скласти список продуктів і страв до новорічного застілля і звести до мінімуму дуже жирне, солоне і солодке .

У салатах слід використовувати відварене м’ясо замість ковбаси. Бажано зменшити кількість майонезу або замінити його йогуртом, і поставити на новорічний стіл більше овочів. Також слід уважно стежити за розміром порцій.

На думку лікарів, для фігури і здоров’я набагато корисніше самостійне приготування страв – це захищає від вживання непотрібних інгредієнтів, великої кількості цукру або солі.

Замість цукерок і тістечок можна збити легкий сметанний, фруктовий мус на десерт, замість ковбасної нарізки – приготувати домашній м’ясний рулет.

Не варто готувати в більше, ніж це необхідно, а новорічні салати, які тиждень зберігаються в холодильнику, не можна доїдати ні в якому разі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів