Названо ефективний спосіб, який пригальмує старіння жінки й продовжить молодість

Дієтологи і фахівці в області здорового харчування виділили 5 продуктів, від яких необхідно відмовитися після 30 років.

“З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які братимуть участь в боротьбі з хворобами і, звичайно, старінням. Cписок покупок в супермаркеті повинен змінюватися з віком”, – говорить Ені Кей, відомий дієтолог.

– Тому після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, який сприяє запальним процесам, а також шкодить шкірі, негативно впливаючи на її пружність. “Цукор – головний ворог молодості. Він сприяє запаленню, пошкоджує волокна колагену і еластину, які зберігають шкіру пружною і еластичною”, –
говорить фахівець з правильного харчування Ліза Девіс. Ця відмова включає й відмову від “прихованого цукру”, який міститься в багатьох продуктах. Cлід обмежити споживання білого хліба, який не несе  користі для організму.

– А от дієтолог Трісія Вільямс вважає саме дієтичні напої головним  ворогом жінки після 30 років. “Вживаючи такий напій, мозок сприймає його, як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор, якого насправді немає. Це катастрофа для організму. Крім того, ці напої підвищують ризик розвитку раку, вони змушують організм відчувати стрес”, – говорить вона.

– Дієтологи і дерматологи рекомендують виключити споживання кетчупів і майонезу, з обережністю ставитися до вибору приправ. Зокрема, мова йде про приправи з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами, які шкодять здоров’ю. Замінити соуси і приправи можна натуральними, що гарно впливають на травлення.

– Після 30 років жінкам потрібно скоротити споживання глютену і повністю виключити макаронні вироби. Глютен жорсткий для травної системи. Організм споживає багато енергії, щоб переварити його. Часто глютен погано сприймається кишечником, залишаючи відчуття роздутості. Це говорить про те, що організму складно впоратися з важкою і жорсткою клейковиною.

– Експерт зі здорового харчування Софі Джаффе радить виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири. “Травна система – двигун життєздатності. Їй потрібно багато поживних речовин і клітковини для ефективної роботи. Тоді як чіпси і тістечка зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травної системи”, – переконана вона.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів