Вчені запропонували простий засіб для продовження життя

Простий вихід на вулицю, наприклад, для походу в продуктовий магазин, здатний поліпшити здоров’я, в той час як звичка безвилазно сидіти вдома по кілька днів підвищує ризик смерті. Результати дослідження, що виявивили подібну закономірність, опубліковані в Journal of the American Geriatrics Society .

Американські вчені виявили, що літні люди, які щодня виходять з дому, мають найменший ризик смерті. І, навпаки, у тих хто рідко виходять з дому ризик смерті виявився повишенним. Фахівцями були проаналізовані дані про здоров’я 3 375 осіб віком від 70 до 90 років, зібрані за період з 2010 по 2015 рік. Залежно від того, як часто добровольці виходили з дому, їх розділили на три групи. До першої увійшли учасники, які залишали своє житло 6-7 разів на тиждень, в другу – виходили з дому 2-5 разів на тиждень, в третю – менше 1 разу на тиждень.

Вчені врахували такі чинники як соціальне становище випробовуваних і наявність супутніх недуг. Але виявлена ​​ними кореляція виявилася вірною при будь-яких обставинах. Люди похилого віку, які часто виходили з дому, демонстрували більш стійку життєдіяльність, ніж ті, хто постійно сидів удома, незалежно від стану здоров’я.

Попередні дослідження вже демонстрували: у людей, які обмежуються стінами будинку, частіше розвивається депресія, неспокій і інші психічні захворювання.

Джерело

Поділись


Новини партнерів