Кардіологи назвали симптоми, які можуть вказувати на захворювання серця

Men in white shirt having chest pain - heart attack - heartbeat line

Серце – найважливіший орган, без якого людського життя на Землі б не існувало. Воно подає нам різноманітні сигнали, що свідчать про наявність деяких порушень, які в перспективі, якщо нічого не змінити, можуть привести до серйозних серцевих захворювань.

Практично будь-який з недуг серця рано чи пізно призводить до приступу, так ось попередити його може кожен з нас, якщо вчасно розпізнає «підказки» від самого серця.

Ці симптоми захворювань серця категорично не можна ігнорувати:

Сильне відчуття слабкості.  Пацієнти кардіологічних відділень перед серцевим нападом неодноразово вказували на один і той же симптом – сильну слабкість, через яку навіть пір’їнка здається такою важкою, що її не підняти.

Задишка.  Якщо людина має надлишкову вагу і задишка для нього – нормальне явище, то в даному випадку необхідність відвідування кардіолога навіть не обговорюється. А в разі появи задишки навіть під час спокійної ходьби – до лікаря потрібно звернутися негайно.

Часті запаморочення.  Медики стверджують, що уповільнений кровообіг провокує не тільки запаморочення, а й інфаркт, так що списувати з рахунків той факт, що у вас за день кілька разів паморочилося в голові, не варто.

Болі в області серця або під лопаткою з лівого боку.  Не можна не звертати увагу на хворобливі відчуття в своєму тілі, а коли вони ще й з боку серця – взагалі потрібно бити на сполох і скоріше обстежитися.

Оніміння лівої руки або тільки пальців на ній.  Дуже часто при захворюваннях серця німіє ліва рука і пальці. Випускати з уваги цю ознаку вкрай небажано, так як за статистикою – це вірний симптом серцевого нападу який наближається, до якого потрібно бути готовим.

Вчені стверджують, що від моменту перших симптомів серцевих захворювань до нападу може пройти аж цілий місяць, тому у кожного є можливість зупинити цей руйнівний процес і попередити ускладнення.
Джерело

Поділись


Новини партнерів