Як перемогти бронхіт: п’ять дієвих способів

Бронхіт доставляє нам чимало неприємних вражень. Частково – через хворобливі симптоми, частково – через те, що лікування часто затягується майже на місяць. Як можна прискорити одужання?

1. Більше теплого пиття. Чай з шипшиною, з калиною або сушеною малиною, вприкуску з медом, полегшить відхаркування і допоможе в боротьбі з вірусом. Негазована мінеральна вода створить лужне середовище, яке несприятливе для мікробів, допоможе вивести з організму токсини, які утворилися в результаті їх життєдіяльності, і продукти розпаду ліків.

2. У гострий період хвороби з усіх страв віддайте перевагу курячому бульйону. Медики провели дослідження, яке показало, що саме курячий бульйон має яскраво вираженими протизапальні властивості, заспокоює біль і полегшує дихання.

3. Навіть якщо під час хвороби ви відчуваєте себе не кращим чином, не залишайтеся в ліжку надовго. При тривалому лежанні легені і бронхи гірше вентилюються, в них може застоюватися мокрота, а це – прекрасний «розплідник» для розмноження мікробів. Краще не поспішаючи прогулятися на свіжому повітрі.

4. Надувайте повітряні кульки. Це відмінний спосіб не тільки підняти настрій, але і провентилювати легені, щоб уникнути застійних явищ, які нерідко можуть супроводжувати бронхіт.

5. Поповніть раціон вітамінами, особливо вітаміном С – він незамінний при лікуванні застуди та запалень. Цитрусові, ківі, грейпфрути, смородина і шипшина, цибуля і часник, овочеві салати з оливковою олією допоможуть вам боротися з хворобою набагато ефективніше.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів