Мова йде виключно про натуральні спеції, які виготовляються з рослин, які пройшли процедуру висушування і подрібнення до стану порошку. У такі спеції не додають солі та інших компонентів, якими зазвичай напхані готові суміші, іменовані «приправами».
Найкорисніші спеції і їх цілющі властивості:
Майоран – усуває головний біль, сприяє поліпшенню травлення і швидкому засвоєнню калорійної їжі.
Шафран – сприяє оновленню крові, лікує захворювання шлунка і жіночих статевих органів.
Імбир – стимулює імунну систему, прискорює обмін речовин, виводить з організму токсини.
Чорний перець – покращує пам’ять, знищує мікроби в організмі.
Червоний перець – збуджує апетит, спалює жири, при зовнішньому застосуванні знімає біль в суглобах і спині.
Куркума – очищає судини і кров, зміцнює імунітет, лікує захворювання шлунково-кишкового тракту.
Аніс – корисний для печінки, лікує кашель і гінекологічні захворювання.
Читайте також: Ці симптоми свідчать про серйозні проблеми з серцем
Гвоздика – тамує зубний біль, зміцнює імунну систему і посилює захисні функції організму.
Фенхель – нормалізує травлення і лікує захворювання шлунка.
Кориця – тонізує організм і стимулює виробництво нових імунних клітин, пригнічує апетит, що корисно для людей, які мріють схуднути.
Петрушка – покращує склад крові і захищає від розвитку залізодефіцитної анемії, піклується про збереження зору.
Щоденне вживання цих спецій благотворно відіб’ється на вашому зовнішньому вигляді, обміні речовин і навіть фігурі, самопочутті і здоров’ї в цілому.