Відмова від м’яса може бути вкрай шкідливою для молодих людей

Брак важливих білкових продуктів на зразок м’яса може підвищити ризик психічних розладів у молодих людей. Як зазначає Zee News, молоді люди, які споживають м’ясо рідше трьох разів на тиждень і мало тренуються, знаходяться в групі ризику. Однак якщо людина старше 30 років, її психічне здоров’я в більшій мірі залежить від споживання кави і вуглеводів.

Отже, люди 18-29 років, з точки зору коливань настрою, багато в чому залежать від продуктів, які підвищують доступність попередників сполук-нейропередачів і їх концентрацію в мозку. До таких продуктів належить м’ясо, кажуть співробітники Університету Бінгемтона.

Регулярне споживання м’яса призводить до накопичення серотоніну і дофаміну, що стоять за хорошим настроєм. Регулярні тренування також сприяють накопиченню цих сполук, втім, як і інших нейропередавачів. На молодих людей позитивно впливає і біле, і червоне м’ясо. При його споживанні менше трьох разів на тиждень і при тренуваннях рідше трьох разів на тиждень у молодих людей спостерігається значний психічний дистрес.

Читайте також: Найкращий натуральний засіб від безсоння

А ось у дорослих людей цей стан залежить від продуктів, що підвищують доступність антиоксидантів (фруктів), і від відмови від їжі, яка неадекватним чином активує симпатичну нервову систему (кава, продукти з високим глікемічним індексом, пропуск сніданку можуть викликати стресову реакцію). У міру старіння в тілі формується все більше вільних радикалів, а антиоксиданти з ними борються.

Поділись


Новини партнерів