Виявляється, соснові голки здатні зцілити людину від багатьох недуг

Для того, щоб хвоя принесла максимум користі, слід збирати молоді пагони. Зберігати їх можна в прохолодному місці не більше двох місяців, потім корисні властивості втрачаються.

З давніх часів соснові голки використовували, як потужний цілющий засіб проти різних захворювань, особливо сезонних.

Для чого корисна соснова хвоя?

Зуби.  З соснових голок колись робили зубні щітки і правильно, адже такий надзвичайно корисний склад хвої чудово впливає на зуби і ясна. До того ж, хвоя має антисептичні властивості і може вирішити проблему неприємного запаху з рота.

Настрій.  Експерти стверджують, що прогулянка по сосновому бору сприяє поліпшенню настрою.

Самопочуття.  Вдихання аромату соснових голок тонізує організм і заряджає його енергією.

Шкіра.  Сосновій хвої приписують унікальну властивість омолодження шкіри, так що тим, хто хоче зберегти свою молодість або ж поліпшити її стан, необхідно регулярно застосовувати настій з хвої, як тонізуючий тонік.

Опорно-руховий апарат.  Ванночки з настоєм з хвої не тільки розслабляють, а й дбають про суглоби. Навіть при плоскостопості дітям ортопеди призначають хвойні ванни, а людям, які цілими днями на ногах, буде корисно в кінці дня прийняти ванну з хвоєю або ж попарити ноги в настої з голок.

До слова, сердечникам слід бути гранично обережними при використанні хвої, так як її аромат, а точніше фітонциди, що виділяються в повітря, можуть спровокувати розвиток нападу стенокардії.
Джерело

Поділись


Новини партнерів