Сім причин, які змусять вас поглянути на воду і лимон по-іншому

Склянка води з лимонним соком вранці стала справжнім трендом серед жінок, бажаючих завжди виглядати бадьорими і красивими.

Хтось п’є цей напій, щоб схуднути, а хтось вірить, що це допомагає виводити токсини. Ми розповімо, які властивості води з лимоном науково підтверджені.

Стимулює травлення

Саме тому першим напоєм, яким ви скористаєтесь вранці, повинна бути не кава, а лимонна вода. Така комбінація «будить» печінку – стверджує відомий американський дієтолог Франк Ліпман. Вся справа в тому, що наша «внутрішня лабораторія» сприймає лимонний сік як викид травних соків. І відповідає на це виділенням жовчі. М’ята і інші ароматизатори ще більше «підхльостують» процес.

Заповнює нестачу електролітів

Електроліти – речовини, що допомагають передавати електричні імпульси, без яких скорочення м’язів будуть утруднені. Лимонний сік містить кальцій, калій і магній, а це – три найбільш важливих електроліти, які допомагають тілу працювати. Здоров’я багато в чому залежить від цих солей.

Дає добову дозу вітаміну C

Лимон середнього розміру містить близько 83 мг вітаміну С, а апельсин – близько 63,5 мг. А чашка лимонного соку містить 112 мг (чоловікові необхідно 105 мг в день, а жінці – 85 мг). Крім користі для здоров’я, це – ще й зовнішній вигляд. Дослідження, опубліковане в Американському журналі клінічного харчування, показало: жінки 40-74 років, які отримували щодня дозу вітаміну С, мали менше зморшок і менш суху шкіру, ніж однолітки, які не вважали за потрібне вживати його. Також вітамін С є важливим компонентом для утворення колагену, який необхідний при загоєнні і відновленні тканин.

Зміцнює імунну систему

Вітамін С, калій і кальцій стимулюють вашу імунну систему. Як правило, вона ослаблена хронічним стресом. Якщо ж захисні сили організму активізувати, це підвищить стійкість до впливу стресу і інфекцій. Втім, медики не рекомендують «накидатися» на лимон, коли ви вже захворіли – він не лікує застуду або грип, тільки полегшує біль в горлі. Але регулярне вживання води з лимоном допомагає запобігти розвитку ускладнень.

Насичує організм антиоксидантами

Лимонний сік містить флавоноїди та інші речовини, які володіють антиоксидантними властивостями. Іншими словами, вони борються проти шкідливих продуктів обміну речовин, або вільних радикалів. Антиоксиданти можуть знизити ризик розвитку захворювань серця, діабету та інсульту, а також появи злоякісних пухлин. Причому останній пункт досліджувався детально. Доведено, що так звані природні сполуки лимоноїди перешкоджають росту клітин раку шкіри, легенів, порожнини рота, молочної залози, товстої кишки і шлунку.

Читайте також: 5 продуктів на сніданок, щоб привести в тонус м’язи

Пригнічує відчуття голоду

Лимони містять пектинові волокна, які пригнічують почуття голоду. Дослідження довели, що люди, які вживають багато пектину з їжею, легше втрачають вагу.

Приносить користь, не навантажуючи фруктозою

Плюс води з лимоном – ще і в тому, що всі достоїнства такого напою не захмарюються високим вмістом в ньому фруктози, як в інших фруктових соках. Навіть напої, які здаються нам несолодкими, містять чимало сахарози і фруктози, які мають властивість перетворюватися в жир, як показали недавні дослідження. Наприклад, в яблучному соку сахарози стільки ж, скільки і в лимонному – 1,5%. Зате в першому фруктовому соку фруктози 5,5% і глюкози 2,4%, а в лимонному – глюкози 0,5%, фруктози 0,5%.

Джерело

Поділись


Новини партнерів