Вчені з’ясували, чим найбільше приваблюють чоловіки слабку стать

Існує вислів: жінки люблять вухами. У тому, що це справді так, переконалися фахівці Віденського університету, пише газета “Експрес”.

У дослідженні, яке провадила психолог Мануела М. Марин, взяли участь кількасот чоловіків і жінок репродуктивного віку. Спершу волонтеркам пропонували оцінити зовнішню сексуальність чоловіків без музичного супроводу, а потім — під акомпанемент. І в другій ситуації представники сильної статі видавалися дівчатам фізично привабливішими.

Характерно: що складнішою була музика, то більшим був ефект. У чому ж секрет такого чарівного впливу?

– Можливо, річ у ритмах біологічної активності людини. Вiдомо, – каже Антоніна Коваль, психотерапевт, – що iснує чотири види таких ритмів. Музика допомагає нам налаштуватися на альфа-ритм (8 – 12 циклiв за секунду), через який вiдбувається комунiкацiя зовнiшнього свiту з лiмбiчною системою (сукупнiсть ряду структур головного мозку), що бере участь у регуляцiї функцiй емоцiй, пам’ятi тощо. Завдяки альфа-ритму людина потрапляє в особливий сприятливий стан – розслабленої готовностi.

Музика наче прокладає бiологiчний мiсток гармонiї мiж зовнiшнiм свiтом людини та внутрiшнiми, подекуди заблокованими, центрами.

– А чи має значення, яку саме музику людина слухає?

– Особливi позитивнi властивостi, як доведено, має класична музика. Вона навіює романтичні думки, гармонізує свідомість. Справжнім музичним феноменом визнано твори Моцарта, вони стимулюють людину до комунікації.

Щодо сучасної рок-музики, то її ритми можуть навіть викликати стан, близький до екстазу, вводити людину в своєрідний транс, що пов’язано з поєднанням наднизьких і надвисоких частот. У помірній дозі така музика добре знімає напруження.

Читайте також: Потужний засіб від діабету і артриту

Проте в стосунках між людьми важливо не лише те, що слухає пара в момент побачення, під яку музику вона танцює, але й музичні здібності партнерів. Хлопець, який зуміє зачарувати подругу приємним співом, звісно ж, матиме більше шансів на успіх, ніж суперник без слуху та голосу. Ступінь його сексуальності, привабливості напряму пов’язаний із вмістом у крові чоловіка гормонів андрогенів. Вони надають голосу особливого звучання.

– Цікаво, це лише у людей сексуальність пов’язана із музикою та співами?

– Ні, і яскравий приклад цього – птахи. Відомо, що коли самець знаходить собі гніздо, – пояснив зоопсихолог Андрій Безродний, – він особливим співом приваблює до себе самицю. Аби привернути увагу найкращої пташки, дрозди, шпаки чи навіть дятли заливаються соловейками. Навесні ліси перетворюються на справжній полігон співочих суперників. Вони знають, що яскравого опірення мало, аби перемогти у шлюбному марафоні, дістати найкращу партнерку. А вона, своєю чергою, орієнтується на голос потенційного нареченого. Що дзвінкіший і міцніший голос, то здоровішим буде потомство. Тож ми, люди, багато в чому подібні на братів наших молодших.

Джерело

Поділись


Новини партнерів