Медики назвали продукти, що усувають запалення в організмі

Запальні процеси, що відбуваються в організмі, можуть бути пов’язані з цілою низкою причин, але вони неодмінно впливають на якість життя. Температура, біль і набряк – основні прояви практично будь-яких запалень – говорять про те, що ваша власна імунна система чинить лютий опір інфекції. Але все не так просто. При серйозних симптомах слід, безумовно, звернутися до фахівця, але якщо мова йде про більш прості випадки, такі як банальна застуда, забій або розтягнення зв’язок, ви можете допомогти організму швидше впоратися із запальним процесом за рахунок деякого коригування харчування. Розповідаємо вам про прості, доступні, а головне, натуральні продукти, які можуть в ряді випадків як повністю замінити медикаментозне лікування, так і доповнити лікарські препарати.

Селера. У селері міститься речовина апігенін, яка має сильну протизапальну дію. Вона допомагає усунути спазми судин в області запалення, а також зняти набряк і почервоніння. Щоб побачити помітний результат, потрібно з’їдати близько 50 грамів селери в день.

Імбир. Головною зброєю імбиру проти запалень в організмі є гінгерол – речовина, завдяки якій імбир і має свій пряно-гіркуватий смак. Вона розширює судини і покращує кровообіг, в тому числі і в області запалення, тим самим його помітно зменшуючи.

Куркума. Куркумін, жовтий пігмент куркуми, володіє унікальною протизапальною дією на очі. Відповідно до проведених досліджень, регулярне вживання цієї приправи, а також карі, де куркума є основним компонентом, здатне зменшити запалення райдужної оболонки ока і захистити сітківку від впливу сонячних променів.

Морква. Морква, як і деякі інші овочі помаранчевого кольору, багата на вітамін, А і бета-каротин. Саме ці компоненти допомагають зменшити запалення суглобів. Але зверніть увагу, що для досягнення найкращого ефекту моркву слід піддати тепловій обробці.

Ананас. Ананас багатий вітаміном С і ензимом бромелайном, який впливає на активність лейкоцитів, що беруть участь в боротьбі з інфекцією. Ця речовина також має болезаспокійливу дію і його часто приймають у вигляді БАДів спортсмени, котрі піддаються сильному фізичному навантаженню, при якому практично неможливо уникнути запалень.

Читайте також: Цей овоч лікує серце не гірше ліків

Риб’ячий жир. За рахунок високого вмісту омега-3 жирних кислот, риб’ячий жир зменшує виділення в організмі ряду запальних речовин, тобто, по суті, надає дію, як і всі нестероїдні протизапальні препарати. Його особливо рекомендують приймати людям, що страждають на ревматоїдний артрит. При бажанні риб’ячий жир можна замінити жирними сортами риби, наприклад, лососем.

Ягоди. Лікарі настійно рекомендують включати свіжі або заморожені ягоди в щоденний раціон тим, хто страждає хронічними запаленнями. Малина, полуниця, ожина та інші ягоди не тільки урізноманітнюють ваш раціон, але й мають могутню антиоксидантну та протизапальну дії.

Мигдаль. Ряд жирних кислот, що містяться в мигдалі, значно зменшує запалення і знижує больовий симптом. До такого висновку прийшли вчені після цілого ряду клінічних досліджень. Друге місце в списку найбільш цінних горіхів займає макадамія, а за нею йдуть волоські горіхи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів