Названо чай, який продовжує життя

Співробітники Медичного відділення Техаського університету в Галвестоні (США) виявили, що регулярне вживання ромашкового чаю асоціюється зі зменшенням ризику смерті від усіх причин у літніх американок мексиканського походження. Несподівані результати їхньої роботи було опубліковано днями в The Gerontologist.

Ромашка — одна з найстаріших відомих людині лікарських рослин, яка в народній і науковій медицині рекомендується при найрізніших захворюваннях.

У Сполучених Штатах ромашка використовується рідко, але в сусідній Мексиці це цінний і дуже популярний лікарський засіб. Пам’ятають про це і багато жителів США, які приїхали з країни ацтеків.

Нове дослідження охоплювало 7-річний період життя 1 677 літніх американських чоловіків і жінок мексиканського походження.

Вчені використовували для своєї роботи цінні дані великого епідеміологічного дослідження, яке вивчало здоров’я латиноамериканців, які проживають в південно-західних штатах США.

Виявилося, що цілих 14% учасників регулярно вживають ромашковий чай.

Результати показують, що у жінок регулярний прийом цього напою майже на 29% знижує ризик смерті від всіх причин у порівнянні з їх однолітками, які не п’ють ромашковий чай.

Цікаво, що на чоловіків чай ​​з ромашки не справляє настільки благотворної дії.

Вчені кажуть, що вони взяли до уваги такі істотні фактори, як наявність хронічних захворювань і соціально-економічний статус.

Читайте також: 2 інгредієнти для схуднення, очищення кишківника і нирок

«Причина відмінності між чоловіками і жінками геть незрозуміла. Хоча жінки набагато частіше вживають ромашковий чай, і в цьому може бути розгадка. У мексиканських сім’ях жінки традиційно ведуть домашнє господарство, що передбачає, крім іншого, турботу про здоров’я сім’ї та знання лікувальних трав», — каже автор дослідження Брет Хоурі, викладач сімейної медицини.

Чому ромашковий чай знижує смертність — теж залишається загадкою.

Наведені нещодавно дослідження показують, що ромашка ефективна при гіперглікемії, розладах травлення, деякі ускладнення цукрового діабету, підвищеної нервозності. Ромашці приписують антиоксидантні, протимікробні, протизапальні, антиагреганти властивості.

Джерело

Поділись


Новини партнерів