Як попередити інфаркт: поради від досвідчених кардіологів

Медики поділилися порадами, які допоможуть уникнути інфаркту.

Грудень – місяць передноворічної метушні, корпоративних вечірок, дружніх посиденьок і так далі. А для деяких людей часті застілля, та ще й з надлишком алкоголю, можуть бути надзвичайно небезпечними.

Медики стверджують, що переїдання і зловживання спиртним може привести до інфаркту, так що слід прислухатися до їхніх порад щодо цього питання, щоб уникнути таких серйозних ускладнень.

Кардіологи рекомендують:

1. Дотримуйтесь звичного для вас режиму харчування.

2. По мінімуму їсти жирні продукти і страви.

3. Порції не варто збільшувати і їсти у великих кількостях.

4. Не порушувати питний режим і пити не менше 30 мл води на 1 кг вашої ваги.

5. Вечеряти потрібно за пару годин до сну і бажано не “святковими” стравами, а простими низькокалорійними, наприклад, тушкованими овочами і відварним шматочком курятини.

6. Записуйте все, що їсте протягом дня. Це дозволить вам контролювати себе і не переїдати.

7. Алкоголь якщо і пити, то в помірній кількості, адже він не тільки отруює кров токсинами, а й чинить серйозне навантаження на серце.

Читайте також: 7 переваг вживання імбирної води натщесерце

Дуже важливо не лежати після ситної вечері або обіду. Навіть якщо ви переїли і не можете зітхнути, кардіологи рекомендують обов’язково пройтися хоча б навколо будинку пару раз. В ідеалі – пройти 5-7 км, але такі тривалі відстані підвладні лише небагатьом, хто дійсно піклується про своє здоров’я і хоче уникнути подібних проблем, як інфаркт.

Особливо дані поради стануть в нагоді людям, які і без того мають проблеми зі здоров’ям, а зокрема з серцево-судинною системою, і тим, хто страждає від ожиріння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів