Медики підказали, що робити, щоб швидше вилікувати бронхіт

Запалення бронхів – це одне з найпоширеніших захворювань, діагностованих у людей в холодну пору року. Звичайно ж, захворіти бронхітом можна і влітку, але таких випадків набагато менше, ніж восени і взимку.

Найчастіше, бронхи запалюються, як ускладнення після перенесених грипу чи ГРВІ. Лікування бронхіту може затягнутися на кілька тижнів, допікаючи хворому моторошним кашлем.

Терапевти поділилася цінними порадами, які допоможуть швидше вилікувати бронхіт:

Що пити? При бронхіті, як і при будь-якому захворюванні, причиною якого є віруси або бактерії, лікарі радять пити багато рідини. Таким чином з організму в найкоротші терміни будуть виведені збудники хвороби. Медики рекомендують пити мінеральну воду без газу, яка завдяки лугу знищує мікроби, а також продукти їх розпаду, і виводить з організму. Шипшиновий відвар з медом сприятливо впливає на запалені бронхи, посилюючи відхаркування мокротиння, а також за рахунок сечогінної властивості допомагає позбутися від хвороботворних мікроорганізмів.

Що їсти? Терапевти радять налягати на курячий бульйон, який має протизапальну властивість. До того ж, теплий бульйон полегшує дихання і сприяє зігріванню при лихоманці.

Чи потрібно дотримуватися постільного режиму? Лікарі настійно рекомендують не лежати в ліжку при бронхіті, а кілька разів в день виходити на вулицю, щоб пройтися і подихати свіжим повітрям. У закритому приміщенні, ще й в лежачому стані, в бронхах активно розмножуються бактерії, а свіже повітря, навпаки, вбиває їх.

Читайте також: Цей доступний овоч ідеальний для оздоровлення серця

Чим займатися у вільний час? Ця порада більше сподобається дітям, ніж дорослим. Потрібно надувати повітряні кульки – цей метод дозволяє провентилювати органи дихання і уникнути застою мокротиння в них.

Чи приймати вітаміни? Хіба що натуральні, що містяться в продуктах харчування. Під час лікування бронхіту не зайвим буде поповнення запасів вітаміну С в організмі. Цей вітамін зміцнює імунітет і дозволяє швидше вилікуватися.

Як вже стало зрозуміло, ні про яке самолікування бронхіту не може бути й мови. Це захворювання потрібно лікувати під наглядом лікаря, інакше можуть розвинутися додаткові ускладнення, куди більш серйозні.

Джерело

Поділись


Новини партнерів