Знайдено неймовірну властивість крові людини

Схильність до суїцидальної поведінки можна виявити за допомогою простого аналізу крові. Про це стверджує вчений Брендон Гібб і його колеги з Бінгемтонского університету в Нью-Йорку.

Дослідники звернулися до даних експерименту, присвяченого тривожності і депресії у дітей. Їхні батьки при цьому також проходили широке психологічне і медичне обстеження, включаючи стан здоров’я, особисту історію, звички, соціально-економічний статус. Вчені використовували інформацію по 73 матерям, які брали участь в дослідженні дітей.

Цей набір був розділений на дві групи: 34 учасниці з першої групи в минулому намагалися накласти на себе руки, 39 учасниць з другої – ніколи. Крім додаткових психологічних тестів, у них виробляли забір крові, щоб встановити зміст білкового фактора BDNF. І дійсно, в плазмі крові людей, які колись намагалися вчинити самогубство, рівень BDNF був нижчим, незважаючи на те що в середньому з часу такої спроби у учасниць пройшло вже близько 13 років.

Читайте також: Простий спосіб для зміцнення імунітету і очищення організму від токсинів

Таке зниження не супроводжувалося змінами кількості інших білкових факторів в крові, що могло б свідчити про поточний стресовий стан. Це робить BDNF потенційно важливим маркером для оцінки особистої історії, хоча перш ніж оцінка цього білка увійде в медичну практику, має бути краще вивчена ця кореляція.

Джерело

Поділись


Новини партнерів