Ця “вітамінна бомба” захистить від застуд і грипу та допоможе серцю й травленню

У холодну пору року наш організм найбільше потребує вітамінів і корисних речовин. Вчені назвали фрукт, який допоможе протистояти простудним захворюванням, зміцнити імунітет, а також впоратися з нападами нудьги й депресії.

Такою “вітамінною бомбою” є хурма. Саме в грудні збирають найбільший врожай хурми. Ось кілька основних причин, чому цей продукт варто додавати до раціону:

– У холодну пору року хурма здатна замінити безліч ліків від застуди і антивірусні засоби. Високий вміст вітаміну С допомагає запобігти респіраторним захворюванням і грипу, а бета-каротин і калій сприяє виробленню нових імунних клітин.

– Цей екзотичний плід багатий на вітамін А, В, С. Тож це корисно в тому числі й для здоров’я очей, гостроти нічного бачення, а також профілактики кон’юнктивіту.

– Однією з важливих умов для процесу травлення є вживання достатньої кількості харчових волокон. Хурма є рекордсменом серед таких продуктів, а ще багата на вітамін В6 і фолієву кислоту.

– Хурма вважається природним діуретиком, тобто продуктом, який сприяє виведенню з організму зайвої рідини. Цей плід також містить калій, який не дозволяє разом з рідиною вивести корисні мінерали. Крім того, хурма заряджає енергією, запобігти стресу і нападам паніки.

Читайте також: 7 переваг вживання імбирної води натщесерце

– Хурма багата антиоксидантами, що запобігають руйнуванню клітин внаслідок дії на них з боку вільних радикалів. До речі, найбільша кількість антивікових елементів міститься в шкірці.

– Високий вміст калію робить цей продукт незамінним в раціоні людей з серцевими захворюваннями. Це майже заміннник валокордину. Всього 2-3 плода в день змусять вас забути про болі в серці і допоможуть у боротьбі з атеросклерозом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів