Як харчуватися при регулярних заняттях спортом: фітнес-меню на три дні

Більше половини успіху в фітнесі залежить від харчування. Про це говорять багато професійних атлетів. Як правильно харчуватися при регулярних заняттях фітнесом, щоб відчути реальний результат, читай в нашому матеріалі.

Спортивне харчування – необхідний атрибут будь-якої людини, яка займається фізичними вправами. Приємним є те, що такий тип харчування не примушує організм відчувати голод (а дуже навіть навпаки). Це дуже складно назвати дієтою, швидше за все фітнес-харчування є способом життя. По суті, меню людини, яка постійно тренується – це ідеальна їжа не тільки для тих, хто хоче завжди бути струнким, але і мріє навіть в 60 років бути здоровим і бадьорим.

Звичайно, дотримуватися режиму спортивного харчування досить складно в сучасному ритмі, адже через постійну зайнятість одна частина людей харчується чим попало, аби забити шлунок. А інша цілий день нічого не їсть, і відривається під час вечері.

ФІТНЕС – МЕНЮ: ДЕНЬ ПЕРШИЙ

Сніданок
Ідеальний сніданок для спортсмена-любителя – це вівсянка. Вона багата клітковиною і складними вуглеводами, які дають організму всі необхідні корисні речовини в першій половині дня. В вівсянку можна додати горіхи, сухофрукти або цукати, трохи меду. Якщо ти любиш їсти вівсянку на молоці, використовуй знежирений продукт.

Другий сніданок
Фрукти. Можна вибрати будь-який улюблений фрукт або ягоду і отримати насолоду від його вживання.

Обід
На обід краще з’їсти гречку, шматок вареної курки і овочевий салат з рослинним маслом. Багато хто думає, що відварне м’ясо – це нудно і нецікаво. Насправді все питання в способі його приготування. Щоб курка не здавалася прісною, її можна варити в травах і прянощах. Також, дуже важливо не переварити м’ясо: достатньо 10 хвилин після того, як вода закипіла.

Полудень
Для цого часу відмінно підійде нежирний сир і чашка ароматного чаю.

Вечеря
На вечерю варто приготувати собі шматок риби з тушкованими овочами. Також можна доповнити блюдо овочевим салатом, заправленим рослинним маслом. Якщо заправка з рослинної олії набридла, в неї можна додати трохи виноградного оцту і гірчиці для додання гостроти.

Друга вечеря
Перед сном рекомендують випити склянку знежиреного кефіру.

Протягом дня не забувай пити воду. Також можна пити чаї, а вранці можна дозволити собі чашку кави без цукру.

ФІТНЕС – МЕНЮ: ДЕНЬ ДРУГИЙ

Сніданок
На другий день, сніданком стане сир з медом і фруктами. Інгредієнти можна просто змішати між собою, а можна подрібнити в блендері, щоб отримати сиркову масу.

Другий сніданок
Другим сніданком послужить хлібець, на який можна викласти листя салату, порізати помідор і зверху покласти сир.

Обід
Можна запекти філе індички в рукаві з травами, а на гарнір зробити коричневий рис. Доповнити дану парочку можна салатом з капусти з заправкою з нежирної сметани. Має бути дуже смачно.

Полудень
Вибери улюблені фрукти і перекуси ними в середині дня.

Вечеря
Вечерею другого дня стане салат їх вареної курки, листя салату, огірків і помідорів. Наріж всі інгредієнти і заправ салат олією, оцтом і невеликою кількістю гірчиці. Також можна потерти трохи нежирного сиру.

Друга вечеря
Перед сном, за класикою жанру, необхідно випити склянку кефіру.

Ніколи не пропускай можливість перекусити, якщо ти хочеш мати ідеальну фігуру. Так, організм повинен постійно отримувати корисні речовини і не відчувати голод. По-перше, такий підхід вбереже тебе від переїдання, а по-друге, дасть можливість відчувати себе комфортно завжди.

ФІТНЕС-МЕНЮ: ТРЕТІЙ ДЕНЬ

Cніданок
Ще один варіант сніданку – бургер. Але тільки не такий, як подають в фаст-фудах, а здоровий. Для його приготування знадобиться сіра булочка з висівками, листя салату, помідори, огірок і трохи улюбленого сиру.

Другий сніданок
Молочний коктейль з молока, невеликої кількості меду і одного банана. Змішай всі інгредієнти в блендері – і коктейль готовий.

Обід
Запечена риба з запеченими овочами. Також можна дозволити собі який-небудь салатик. Природно, без майонезу. Погодься, обід повинен бути не тільки поживним, а й смачним.

Намагайся їсти менше червоного м’яса, віддаючи перевагу білому. Справа в тому, що в червоному м’ясі – багато жирних кислот. Тому їж його 2 рази на тиждень, не частіше.

Полудень
Знежирений сир з фруктами і свіжовичавлений сік.

Вечеря
На вечерю приготуй собі трохи гречки і шматок вареної телятини. Знову-таки, щоб м’ясо було не тільки корисним, але і смачним, заправ його якимись травами.

Друга вечеря
Класичним закінчення дня стане склянка кефіру.

Поділись


Новини партнерів