Насіння льону для схуднення – користь та застосування

Насіння льону здавна використовують для схуднення, адже це корисний і доступний продукт. Крім того, насіння льону широко використовуються як засіб для швидкого і ефективного очищення організму.

Властивість льняного насіння швидко виводити шлаки і токсини, не завдаючи шкоди шлунково-кишковому тракту оцінили дієтологи і стали застосовувати в програмах зниження ваги.

Але льняне насіння не тільки очищає кишечник – воно також і живить організм. Адже це джерело поліненасичених жирних кислот і клітковини.

У насінні льону міститься багато вітаміну Е, калію, клейковини, незамінних мінералів і амінокислот.

Поліненасичені жирні кислоти захищають клітини від мутацій і пригнічують ріст пухлин, активізують роботу імунної системи.

Правила вживання насіння льону

Насіння льону рекомендується додавати в страви в подрібненому вигляді. Його можна потовкти в порошок і запивати великою кількістю рідини.

Якщо ти будеш щодня вживати хоча б 1 ст. ложку льняного порошку, то будеш втрачати до 2 кг на місяць.

Не думай, що це мало. Швидка втрата ваги негативно позначається на всіх системах організму, особливо серцево-судинній. Насіння льону можна заварювати і також додавати в найрізноманітніші страви (до 1 ч.ложки).

Прийняті в будь-якому вигляді насіння будуть звільняти тебе від зайвої рідини, зайвих відходів і в підсумку від зайвої ваги, сприяючи тим самим оздоровленню.

Рецепти з насіння льону

1. Звари негустий кисіль з ягід і додай насіння льону. Насіння разбухають і утворюють желеподібну масу, яка прекрасно вгамує голод і заодно виведе шлаки. Приймай по 2 рази в день до їжі.

2. Візьми 1 ст. ложку насіння, залий 1 склянкою окропу, вари на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Приймай відвар щодня по 100 мл 3 рази на добу за 30 хвилин до їжі.

3.Подрібнене насіння льону (1ч. Ложка) змішай з 100 мл кефіру. Приймай один раз на добу на ніч. Перший тиждень додавай 1 ч. ложку насіння, другий – 2, третій – 3.

4. Чай з насіння льону. Увечері залий склянкою окропу 1 ч. ложку насіння грубого помелу, дай настоятися. Через 30 хвилин випий настій, гущу з’їси.

Порада для тих хто худне за допомогою насіння льону

Насіння льону безумовно відмінний засіб для боротьби із зайвою вагою. Але не думай, що тільки воно допоможе тобі. До цього ефективного засобу ще не завадить зайнятися фізичною активністю. Біг, плавання, скандинавська ходьба – ось твої справжні помічники на шляху до стрункої фігури.

До того ж не завадить виключити з раціону борошно вищого гатунку, жирне і смажене, копченості та продукти промислової переробки, солодощі та алкоголь.

Джерело

 

 

Поділись


Новини партнерів