Цей продукт захищає судини й гальмує процеси старіння

Відомо, що антиоксиданти необхідні для боротьби з вільними радикалами – «неповноцінними» клітинами, які запускають в нашому організмі процес окислення, старіння, розвитку різноманітних захворювань. Вчені пояснюють,
мовляв, вільні радикали мають вільний електрон і прагнуть «відняти» електрон у здорових клітин, окисляючи та руйнуючи їх.

Тоді як вживання багатих антиоксидантами продуктів допомагає уникнути хвороб. Антиоксидантними властивостями володіють вітаміни А, С, D, E, а також різні мінерали і фітонутрієнти, такі як каротиноїди і поліфеноли, присутні в овочах і фруктах. Чи не найбільше їх у  капусті, запевняють науковці.

Броколі, білокачанна, червонокачанна, брюссельська, цвітна і савойська капуста – в них  величезна кількість фітонутриєнтів (антиоксидантів), які захищають серцево-судинну систему, запобігаючи пошкодження кровоносних судин, а також забезпечують захист сітківки ока та інших тканин організму.

Фітонутрієнти допомагають запобігти раку, підтримуючи загальне здоров’я клітин і покращуючи зв’язок між ними, зміцнюють імунітет.

Овочі сімейства капустяних також містять омега-3 і вітаміни В-6, фолієву кислоту, С, Е, цинк, марганець і вітамін К, який має протизапальні властивості. Тому  цей овоч неодмінно слід додавати до раціону.

Джерело

Поділись


Новини партнерів