Які продукти не варто вживати під час застуди: список

Деякі продукти небезпечно вживати під час застуди, адже вони не тільки не сприятимуть одужанню, а можуть навіть зашкодити організму.

Лікарі стверджують, що до заборонених продуктів під час застуди належать кава, алкоголь, солодощі, апельсиновий сік і гостра їжа.

Чому каву не можна вживати під час застуди?

Кава уповільнює процес одужання і відновлення організму, який бореться з інфекціями. А оскільки кофеїн має сечогінний ефект, то це порушує водний баланс, який дуже важливий під час недуг.

Крім того, кофеїн, що міститься каві, стимулює роботу м’язів травної системи, що може стати причиною діареї. Також лікарі не радять вживати алкогольні напої під час хвороби, щоб таким чином зміцнився імунітет.

Читайте також: Найкращі продукти для зимового раціону

Чим небезпечний апельсиновий сік під час застуди?

Не рекомендується при застуді і вживання апельсинового соку. У цьому напої міститься у великих кількостях лимонна кислота. Ця речовина дратує запалене горло і може викликати сильний кашель.

Чому не можна солодощі, коли хворієте?

У період захворювання варто також відмовитися від солодощів. Їх вживання погіршує активність вироблення білих кров’яних клітин лейкоцитів, які і підтримують імунітет.

Чому не можна їсти гостру їжу під час застуди?

Небезпечною при застуді вважається і гостра їжа. Справа в тому, що капсаїцин, що міститься в перці і гострих приправах, дратує носоглотку і викликає сильний нежить.

Джерело

Поділись


Новини партнерів