Медики назвали головну причину поширення артритів

Як повідомляють експерти, більше третини американців страждають від артриту, причому основною причиною поширення артриту фахівці назвали ожиріння. Адже
рівень людей із зайвою вагою в США практично повністю збігається з кількістю жертв артриту. Та й в інших країнах вчені фіксують поширення артритів, й ця
хвороба приймає риси масштабної епідемії.

Під час дослідження виявилося, що, залежно від віку і статі, від 13% до 20% дорослих жителів США скаржилися лікарям на симптоми артритів, однак цей діагноз так і не був їм встановлений, кажуть вчені з Бостонського університету. На їхню думку, даний число жертв артриту на 68% більше, ніж це офіційно прийнято оцінювати. А значить, діагностика даної хвороби поставлена ​​на не дуже якісний рівень.

Різні форми артритів зазвичай вражають людей від 65 років і старше, однак з ними можуть зіткнутися представники різних вікових груп. Лікарі діагностують артрит після оцінки рівня набряку суглобів, почервоніння і реакції на дотики. Також медики можуть звернути увагу на рухливість суглобів і рівень болю, яка при цьому спостерігається. Для підтвердження діагнозу беруться аналізи крові, сечі та спинномозковій рідині, проводиться МРТ, але дуже багато пацієнтів з артритами навіть не встигають дійти до цієї стадії діагностики, як показало дослідження.

Істотним фактором ризику хвороби є ожиріння, і коли вчені зіставили число жертв артриту і кількість американців з ожирінням, то ці цифри практично повністю співпали. Причому вони збігалися і на графіках, які відзначали зростання обох порушень. Кожен кілограм зайвої ваги призводить до збільшення тиску на коліна людини на рівні 4 кілограмів, як підкреслюють експерти. А це додатковий тиск прискорює знос суглобів, що підвищує ризик артриту.

Джерело

Поділись


Новини партнерів