Не підгодовуйте рак: вчені назвали продукт, яким “харчуються” онкопухлини

Фахівці Фламандського інституту біотехнологій (Бельгія) розповіли про масштабне дев’ятирічне дослідження, яке дозволило продемонструвати ефект Варбурга – феномен, що виявляється у високому споживанні цукру раковими клітинами. Іншими словами, виявилось, що цукор стимулює ріст злоякісних пухлин.

В онкології ефектом Варбурга називають особливість метаболізму ракових клітин, при якій вони, на відміну від здорових, виробляють основну частину енергії за рахунок розщеплення глюкози. В рамках нового дослідження бельгійські вчені змогли встановити зв’язок між метаболічним відхиленням і онкогенною активністю в ракових клітинах.

Читайте також: Потужний метод очищення печінки від токсинів

“Такі результати свідчать, що “споживання” цукру пухлинними клітинами призводить до циклу безперервної стимуляції розвитку і росту онкопроцесів”, – говорить професор Йохан Тевелейн. Вчений зазначив, що відкритий фахівцями механізм допоможе, в тому числі, виготовити індивідуальні дієти для хворих на рак.

Джерело

Поділись


Новини партнерів