Дієтолог розкрила секрети молодості та стрункості сицилійців

Відомо, що італійці полюбляють пасту, їдять її щодня — але не гладшають. А італійські дієтологи взагалі вважають, що  вживання макаронів на вечерю покращує сон і роботу серця. Як так?

“І справді, людей з надмірною вагою тут майже немає, магазини одягу переповнені XS розмірами, як дуже ходовими, — пише на своїй сторінці у Фейсбук відомий лікар-дієтолог Оксана Скиталінська. —  Що запозичити в них?

1. Усмішки. Усміхаються, сміються і регочуться сицилійці завжди.

2. Обійми. Це, як дихати повітрям.

3. Просту їжу. Вони чітко розуміють, що їдять. Макарони, картопля, м‘ясо, овочі, фрукти.

– Оливкову олію. Навіть салат із апельсинів приправлений оливковою олією і сіллю. Хліб поливають олією і посипають пармезаном і чорним перцем

– Овочі і бобові. Багато і різних. З оливковою олією, ясна річ.

– Вода в якості напою. Ні тобі жодних компотів, соків із пакета, “шипучок”, чаїв. Вода.

– Кава. Стільки, скільки її п’ють тут, українське серце (і гаманець) не витримали би. Проте довголіття тут традиційне. Теплий клімат, багато сонця, здорова їжа, гориста місцевість цьому лише сприяють”.

Дієтолог пропонує й рецепт обіду по-сицилійські, доступний кожному укрїнцю

 Варений горох. Джерело розчинної клітковини і поліфенолів-антиоксидантів.

– Моцарела. Молочний білок. Можна було б вживати щодня, але присутність казеїну вносить обмеження, тому раз в тиждень шматочок.

– Зелень салату, шпинату. Фолати, вітамін К, кальцій, вітамін С, каротиноїди, клітковина – все, що залишає судини здоровими, клітини – з меншим ризиком злоякісних перероджень та передчасного старіння.

– Цвітна капуста. Сульфорафан омолоджує і оздоровлює печінку.

– Помідори, оливки. Каротиноїди, лікопен, поліфеноли, фітонциди, клітковина, омега-9 жири. Здорові судини, серце, ясний розум.

– Оливкова олія (нею полила горох, моцарелу, овочі). Омега-9, олеанолова кислота. Зменшення запалень, сповільнення старіння.

– Ананас. Клітковина, вітамін С, фермент бромелайн, що покращує використання жиру в якості енергії.

– Кава. Хлорогенова кислота, і цілий набір біологічно-активних речовин, що в комплексі — покращують пам‘ять, прискорюють прийняття рішень, запобігають хворобі Альцгеймера, жировому гепатозу печінки, цукровому діабету 2 типу, депресії.

Джерело

Поділись


Новини партнерів