Який сон допомагає жінкам зберегти молодість?

Çäîðîâûé ñîí (healthy sleep) - 2 âàðèàíò - http://www.doctorate.ru/zdorovyj-son-2-variant/

Американські вчені з Аллегенского коледжу з’ясували, що навіть 45 хвилин денного сну після щільного обіду допомагають захистити жіноче здоров’я від негативного впливу щоденних стресових ситуацій, що дозволяє знизити артеріальний тиск і скоротити ризик розвитку захворювань серця і судин.

За останні роки тривалість нічного сну скоротилася в середньому на 2 години. Тому гарною компенсацією буде денний сон.

У дослідженні взяли участь 85 студенток, яких поділили на дві групи. Дівчатам з першої групи виділялося кожен день по одній годині, протягом якого вони могли або поспати, або просто полежати з закритими очима. Студентки з другої групи не мали спати протягом дня.

У другій половині дня медики роздавали учасницям досить складні завдання, під час виконання яких відбувалося розумове напруження і підвищувався артеріальний тиск. Як з’ясувалося, що у дівчат, які спали вдень, ці показники підвищувалися в меншій мірі і швидше приходили в норму. До того ж, ці студентки відчували себе бадьоріше і були активнішими, ніж учасниці, позбавлені денного сну. Крім того, шкіра дівчат, які спали вдень, виглядала досить свіжою. Тому денний сон корисний для шкіри. Ви довго будете залишатися молодими, а шкіра здоровою і свіжою.

Післяобідній відпочинок дозволить захистити організм від стресу, допоможе відчувати себе і виглядати набагато краще, і до того ж звести до мінімуму ризик розвитку гіпертонії, інфарктуту та інсульту. Пам’ятайте, втома поступово накопичується, стає хронічною, викликає роздратування і ви втрачаєте рівновагу і свою молодість. Втома і відсутність сну провокують передчасне старіння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів