Трави, які лікують порушення сну

Згідно з статистичними даними від порушень сну, хронічної втоми і поганого самопочуття страждають більше 30% населення нашої планети. Існує велика кількість способів підтримувати нервову систему в тонусі: від кави до енергетичних напоїв. Але найкращі ліки – здоровий сон. Адже саме під час сну людський організм може відновлювати і поповнювати енергетичні запаси. Якщо ви страждаєте від бесоння, то допомогти можуть лікувальні трави.

Валеріана

Подрібніть корінь рослини, візьміть ложку цієї суміші і залийте окропом, прокип’ятіть протягом двадцяти хвилин і залиште настоятися на 10 хвилин. Процідіть через сито і приймайте по столовій ложці відвару двічі на день.

Лаванда

Квітки лаванди залийте гарячою кип’яченою водою (1 чайна ложка на склянку води), залиште настоятися на двадцять хвилин. Вживайте по ложці лікарського засобу двічі на день.

Ромашка

Подрібніть квіточки ромашки і залийте окропом. (1 столова ложка на склянку води) Дайте настоятися протягом півгодини. Приймайте по 50 мл перед кожним прийомом їжі.

Читайте також: Як позбавитись від діабету

Як бачите, засобів для хорошого сну існує багато. Якщо порушення сну виникають періодично, то народні засоби – найкращий спосіб, який допоможе їх усунути. Якщо ж до безсоння приєднуються досить неприємні симптоми, такі як головний біль, нудота, запаморочення – зверніться за допомогою до фахівця. Порушення сну може бути симптомом інших захворювань. В такому випадку лікарські трави не допоможуть.

Джерело

Поділись


Новини партнерів