Сканування тіла показало, яка дієта найкорисніша

Співробітники Університету імені Бен-Гуріона (Ізраїль) з’ясували, що всього три прийоми їжі по принципам середземноморської дієти на тиждень сприяють зниженню жирових накопичень навколо серця і печінки. А якщо 1,5 роки дотримуватися цієї дієти, що включає багато фруктів, овочів і горіхів, помітно зменшується обсяг талії.

В експерименті брали участь 278 дорослих добровольців з підвищеним рівнем ліпідів у крові і абдомінальним ожирінням, пов’язаних з діабетом і серцево-судинними захворюваннями. Всі учасники огляду недуг вели сидячий спосіб життя.

За період дослідження, частина піддослідних мінімум тричі на тиждень протягом півтора років повинна була обідати згідно з приписами середземноморської дієти. Другу групу закликали дотримуватися дієти з низьким вмістом жирів. Загальна калорійність страв в групах збігалася. Крім того до щоденного раціону всіх добровольців були додані 28 грам волоських горіхів. Також частина добровольців виконувала фізичні вправи помірної інтенсивності.

Читайте також: 11 правил харчування, які зміцнять здоров’я і продовжать життя

По завершенні експерименту вчені провели МРТ сканування тіла всіх досліджуваних. З’ясувалося, що середземноморська дієта в поєднанні з вправами ефективніше зменшувала жирові відкладення навколо серця і печінки в порівнянні з низькожировим харчуванням. Також завдяки середземноморському раціону у добровольців більш істотно зменшився обсяг талії.

Але, статистично значущої різниці в загальній втраті ваги між різними групами виявлено не було.

Джерело

Поділись


Новини партнерів