Нестача цього компонента в організмі може призвести до серйозної хвороби

Один з провідних британських урологів, професор Бхаскар Сомані, лікар клініки англійського міста Саутгемптон нагадує, що в повсякденній суєті ми не тільки нерідко забуваємо або не маємо можливості нормально поїсти, але і не поповнюємо в належній мірі запаси води в організмі. Тим часом, зневоднення організму зможе непомітно розвиватися і за відсутності відчуття спраги. Це явище характерне для дорослих людей, особливо старшого віку.

При сильному зневодненні організму людині загрожує тепловий удар, який може призвести до смерті, але Бхаскар Сомані в своїй статті акцентує увагу на іншій небезпеці. Він пише, що в країнах Європи і в багатьох інших регіонах планети щорічно число нових випадків сечокам’яної хвороби збільшується на величини від 5% до 10%.

Іноді камені в нирках можуть бути спадковим захворюванням, проте в багатьох випадках ця хвороба викликана хронічним зневодненням.

У 50% хворих, прооперованих з приводу каменів в нирках, протягом наступних 10 років відбувається рецидив захворювання. У більшості випадків це явище відбувається через недотримання рекомендацій лікаря щодо профілактики зневоднення.

Читайте також: Названо продукт, який уповільнює старіння – додавайте до раціону 2 рази на тиждень

Нагадуємо, що денна норма споживання рідини становить від 2 до 3 літрів. У хворих на діабет, подагру і синдром запаленого кишечника ризик появи каменів у нирках підвищений – з цієї причини їм слід регулярно перевірятися в уролога.

Джерело

Поділись


Новини партнерів