5 продуктів, від яких слід відмовитися після 30 років

З віком у людей змінюється обмін речовин, тому деякі продукти стають шкідливими для організму.

Дієтологи радять людям після 30 переглянути свій раціон, виключивши з нього продукти, які негативно впливають як на фігуру, так і на загальний стан здоров’я.

Ось як виглядають топ-5 продуктів, від яких слід відмовитися після 30 років.

Цукор

Він сприяє запальним процесам і шкодить шкірі, погіршуючи її еластичність. Експерти кажуть, що цукор є головним ворогом молодості. Небезпеку таїть і так званий «прихований цукор», який міститься в багатьох продуктах. Наприклад, дієтологи з США підрахували, що середньостатистичний американець вживає 31 чайну ложку прихованого цукру в день.

Дієтичні напої

Дієтологи попереджають, що ці напої можуть сильно нашкодити здоров’ю, особливо жіночому. Вони здатні викликати рак. Також дієтичні напої можуть стати причиною стресу, оскільки мозок сприймає їх як солодкі, виробляючи інсулін, щоб метаболизировать уявний цукор.

Приправи і соуси

Соуси, зокрема кетчуп і майонез, теж погіршують еластичність шкіри і шкодять здоров’ю. Також дієтологи рекомендують відмовитися від приправ з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами. Краще замінити їх натуральними спеціями – кмином, куркумою і так далі.

Читати далі: Низькокалорійна дієта продовжує життя на кілька років

Макарони

У макаронних виробах міститься глютен, який експерти радять виключити з раціону після 30. Це речовина змушує організм витрачати багато енергії, щоб переварити його. Крім того, він погано сприймається кишечником і залишає відчуття роздутості.

Кондитерські вироби

Дієтологи рекомендують відмовитися від магазинних кондитерських виробів з трансжирами. За словами фахівців, дешеві тістечка погіршують процес засвоєння вітамінів і уповільнюють роботу травної системи.

Джерело

Поділись


Новини партнерів