Лікарі: здоров’я залежить від повітря в квартирі

За словами терапевтів, пересушене через опалення повітря в будинку сприяє поширенню хвороботворних бактерій. У сезон застуд і грипу це ще один фактор, що послабляє імунітет і загрожує здоров’ю людини.

З початком опалювального сезону повітря в житлових будинках стає особливо несприятливим для здоров’я тих, хто ним дихає. «Сухе повітря – сприятливе середовище для бактерій і алергенів, тому у людей можуть частіше проявлятися такі симптоми як кашель, напади астми, задуха, алергічні реакції на тілі, сухість волосся», – пояснили вчені.

Для зволоження повітряного середовища в приміщенні медики порадили поставити біля батареї ємність з водою. При цьому буде корисним відкрити вікно – повітря в кімнаті відразу стане набагато свіжішим.

Також, за їхніми словами, можна закип’ятити воду у великій каструлі і залишити її остигати природним шляхом. Якщо додати в неї при цьому дві-три краплі ефірної евкаліптової олії, повітря стане не тільки більш зволоженим, але і придбає антисептичні властивості.

Крім того, кажуть фахівці, корисно відкривати двері ванної кімнати після того, як в ній включався душ. Також, вічно-актуальним способом поліпшити якість повітря в квартирі є зелені рослини.
Джерело

Поділись


Новини партнерів