Як правильно харчуватися, щоб виглядати молодо

Рекомендації для різних вікових категорій.

Дієтологи стверджують, що людина є тим, що вона їсть. І це насправді так. Наш зовнішній вигляд і самопочуття в повній мірі залежать від раціону. Всім давно відомо, що рослинна їжа дуже корисна для здоров’я, а м’ясне меню іноді погано впливає на організм.

Але, як виявилося, харчування необхідно коригувати залежно від віку. Британський дієтолог і фахівець з харчування Кассандра Барнс розповіла, що при складанні раціону обов’язково потрібно враховувати вікові зміни організму і складати спеціальне меню. На думку дієтолога, якщо харчуватисль правильно – можна до глибокої старості зберегти міцне здоров’я і відмінне самопочуття.

Людям у віці від 20 до 30 років обов’язково потрібно їсти червоне м’ясо. У молодому віці людина багато рухається і у неї відмінний обмін речовин. Продумуючи свій раціон, необхідно переконатися, що в організм з їжею надходить достатня кількість калорій. Кассандра Барнс рекомендує включити в свій раціон продукти з цільного зерна, а також не забувати про овочі, фрукти, рибу, яйця і, звичайно ж, бобові. Для здорової шкіри слід вживати продукти, що містять в своєму складі цинк. Дієтолог особливо радить звернути увагу на гарбуз, насіння кунжуту, нут і устриці.

Після 30 роківпотрібно подумати про потомство. У цьому віці, на думку Кассандри Барнс, слід уникати шкідливої їжі і вживання алкоголю. Ці продукти харчування згубно впливають на можливість зачати і виносити дитину. При цьому за раціоном потрібно стежити як жінкам, так і чоловікам. Особливо в цьому віці потрібно звернути увагу на продукти, в яких міститься багато білка. Введіть в раціон моркву, картоплю, ягоди і червону капусту.

Людям, які старше 40 років, Кассандра Барнс радить частіше їсти щавель. За словами дієтолога, в цьому віці починається перебудова гормонального фону і зниження рівня магнію в організмі. Щоб правильно перебудуватися – потрібно переглянути своє харчування. Для відновлення рівня магнію в організмі потрібно більше їсти листових овочів – шпинат, щавель, крес-салат. Магній розслабить м’язи і врегулює гормони. Також не зайвими в раціоні будуть цибуля, часник, броколі і білокачанна капуста.

Після досягнення 50-річного віку дієтолог рекомендує відмовитися від солі. Кассандра Барнс радить в цьому віці більше уваги приділити роботі серця. А щоб зір залишався таким же пильним, як і 20 років тому, потрібно їсти продукти, до складу яких входить лютеїн. У великій кількості він міститься в шпинаті, капусті, броколі, жовтих овочах і курячих яйцях.

Читайте також: Які продукти потрібно їсти зимою, щоб бути здоровим: список

Людям, які старше 60 років, потрібно ввести в раціон горіхи. Сила кісток в цьому віці починає слабшати. Головну роль в підтримці здоров’я опорно-рухового апарату грають кальцій і вітамін D. Кальцію дуже багато в молочних продуктах, зелених овочах, горіхах і насінні. Вітамін D міститься в курячих яйцях. Також його можна отримувати через шкіру, приймаючи сонячні ванни.

Жирні кислоти омега-3 і омега-6 також підтримують здоров’я очей, мозку і серця. Вони є в морепродуктах. Крім того, людям похилого віку потрібно подбати про своєчасне отримання вітаміну В12, який підтримує нерви і бере участь у створенні еритроцитів, що насичують тіло киснем.

Вітамін В12 міститься в жирній рибі і червоному м’ясі. Рибу краще приправляти куркумою, яка допоможе нейтралізувати шкідливий жир.

Джерело

Поділись


Новини партнерів