Названі продукти-вбивці для суглобів

Що категорично не варто їсти, якщо у вас проблеми з суглобами і сильні болі.

Ті, хто страждає від болів у суглобах, знають, що навіть прості рухи можуть бути серйозними тортурами. Ця проблема зачіпає людей будь-якого віку і статі.

Що відбувається, чому наші суглоби запалюються і набрякають, викликаючи сильний біль?

Головними причинами цього є, наприклад, такі проблеми, як артрит, подагра, лейкемія, травми, фіброміалгія, вовчак та інші.

Їжа, яку ми їмо, може значно погіршити симптоми.

Тому ми пропонуємо вам список продуктів, які не варто вживати, якщо у вас є серйозні проблеми з суглобами і сильні болі:

1. Цукор

В цукру є жахлива здатність провокувати запальні процеси в нашому організмі, а також прискорювати процес старіння, збільшуючи біль і вагу тіла.

Насправді ми навіть можемо сказати, що цукор – це не їжа, а хімічна речовина.

Американський журнал клінічного харчування опублікував дослідження в 2014 році, в якому показано, що солодкі продукти сприяють розвитку ревматоїдного артриту у жінок.

Щоб замінити його, ви можете використовувати мед або стевію.

2. Червоне і оброблене м’ясо

Червоне і оброблене м’ясо містить пурин і нітрити, що підсилює біль і запалення.

Крім того, ці м’ясні продукти містять токсини, які продукують глюкан, хімічну реакцію, яка стимулює ріст ракових клітин (особливо у тих, хто вже страждає від цієї хвороби).

3. Яйця

Регулярне вживання яєць збільшує симптоми болю. Вживання великої кількості яєчних жовтків викликає сильні запалення в організмі.

4. Пиво

Надмірне споживання алкоголю негативно впливає на хворі суглоби. Пиво містить “пурини”, які перетворюються в сечову кислоту. Що це означає? Те, що ви відчуєте багато болю!

І це ще не все! Цей напій містить клейковину, а це також дуже шкідливо для суглобів і організму в цілому.

5. Молочні продукти

Молочні продукти також підсилюють біль, тому що вони містять велику кількість білка. Згідно з дослідженнями, білок подразнює тканини, що оточують суглоби.

Крім того, насичені жири в молочних продуктах (сир, молоко і масло) також шкідливі при болях в суглобах.

Ми можемо замінити молочні продукти на мигдаль, насіння кунжуту, шпинат, інжир та інші.

6. Рафіновані зерна і борошно

Ці продукти також мають високий глікемічний рівень, який стимулює старіння і сприяє запаленню суглобів.

Щоденне вживання пшеничних продуктів і зернових культур сприяє розвитку хронічних аутоімунних захворювань і збільшує ризик серцевих захворювань, діабету і навіть раку.

Люди, чутливі до глютену, більш схильні до розвитку подагри.

Journal Nutrition Biochemistry опублікував дослідження, проведене в 2013 році, в якому показано, що продукти без глютену зменшують запалення, ожиріння і резистентність до інсуліну.

7. Глутамат натрію

Ця добавка присутня в багатьох спеціях і оброблених харчових продуктах для поліпшення смаку. Проблема в тому, що вона дуже шкідлива для нашого здоров’я і підсилює ревматоїдний артрит.

Читайте також: 5 несподіваних страв, які дієтологи не рекомендують вживати на сніданок

8. Сироватковий протеїн

Запалення також посилюється “казеїном”, присутнім в цьому продукті.

Казеїн виробляє сечову кислоту, яка при надмірних кількостях призводить до запалення суглобів.

9. Рафінована сіль

Звичайна кухонна сіль багата добавками та іншими хімікатами, тому вона пошкоджує рідини організму.

Навіть резерв кальцію ми втрачаємо зі споживанням кухонної солі.

Використання хорошої цілісної солі (наприклад, гімалайської) замість кухонної – це хороше рішення, якщо ви думаєте про здоров’я свого тіла.

Джерело

Поділись


Новини партнерів