4 способи вилікувати похмілля без спиртних напоїв

Не варто лікувати сильне похмілля малими дозами спиртних напоїв. Експерти назвали 4 набагато більш ефективні способи перемогти неприємні симптоми.

Багато людей підходять до лікування похмілля з відомим гомеопатичним принципом: подібне зцілюється подібним. Є думка про те, що невеликі дози алкогольних напоїв досить швидко повернуть людину в форму і позбавлять її від усіх неприємних симптомів. У реальності, це приносить лише дуже нетривале за часом полегшення, яке швидко закінчується, змінюючись ще більш вираженими неприємними симптомами. Якщо ви не хочете страждати від похмілля занадто довго, то не намагайтеся боротися з ним за допомогою алкоголю. Існують набагато більш ефективні методи лікування похмілля, чия дієвість була доведена науковим шляхом.

Наприклад, можна приготувати собі коктейль «Кривава Мері», відмовившись від його алкогольного змісту. Півсклянки томатного соку необхідно змішати з двома столовими ложками лимонного соку, додати туди трохи вустерського соусу або його аналогу, перцю і пучок селери. Томати містять фруктозу, яка допоможе організму швидше метаболізувати алкоголь і вивести його з системи. У них також є вітаміни і мінерали, що борються із запаленнями і відновлюють водний баланс в організмі.

Ще один дієвий рецепт – банан і мед у вигляді сендвіча. Вам буде потрібно один порізаний банан, чайна ложка меду і два шматочки цільнозернового хліба. При вживанні алкоголю збільшується сечовипускання, що призводить до виведення з організму калію і зневоднення. Банан забезпечує відновлення рівня цього електроліту. Мед дозволяє збільшити рівень цукру в крові і дати вам енергію, а фруктоза також допомагає метаболізувати і спалювати алкоголь.

Читайте також: Овочі, які краще не їсти сирими

Якщо два цих рецепта вам здаються не дуже приємними на смак, то спробуйте імбирний чай. 12 великих часточок імбиру треба розчинити в 4 чашках киплячої води, вичавити туди лимон, додати півчашки меду і свіжовичавленого апельсинового соку. Імбир тисячоліттями використовується для боротьби з розладами шлунку. Дослідження показують, що він полегшує рівень болю, блокує формування запальних компонентів простагландинів і лейкотрієнів. Мед потрібен для того, щоб зробити напій більш солодким, ну а про вплив фруктози ми вже говорили неодноразово.

Найпростішим способом профілактики похмілля є одна кружка води, яку потрібно випити ще до початку вживання спиртних напоїв. Разом з водою проковтнути дві таблетки парацетамолу. Основною причиною похмілля є зневоднення. Алкоголь – це діуретик, який вимиває воду з організму. Саме тому вам просто потрібно більше пити для пом’якшення симптомів похмілля. На кожен келих або чарку спиртних напоїв потрібно випивати по склянці води.

Поділись


Новини партнерів