Від прищів врятує календула

Календула застосовується в народній і офіційній медицині, а також є ефективним засобом в галузі косметології. Календулу додають в різні лікарські препарати, на її основі готують лікувальні відвари, мазі, настої, порошки, креми, настоянки, які ефективні при різних ранах, розтягненнях, запаленнях.

Настоянка календули є ефективним цілющим препаратом, що володіє високими протизапальними, антисептичними властивостями, які ефективно підходять для лікування прищів. При регулярному використанні вона зменшує запалення, попереджає подальше поширення інфекції по шкірі, сприяє швидкому загоєнню шкіри, підсилює кровообіг в цій зоні, стимулює природне розсмоктування застійних плям.

Настоянка календули допоможе також при невеликих підшкірних прищах, які ще не дозріли. Зазвичай дівчата в підлітковий період намагаються видавлювати прищі, щоб вони не псували зовнішній вигляд обличчя. Це робити категорично заборонено. Можна занести інфекцію і отримати серйозні ускладнення. Точкове нанесення засобу на проблемні ділянки швидко витягне весь вміст з прища через добу, і прискорить загоєння.

Джерело

Поділись


Новини партнерів